Efter en aktiv tjänst i över 15 år är det nu dags för trojänaren Dust 2 att pensioneras från tävlingsspelande i #Counter-Strike: Global Offensive, detta meddelade Valve strax innan helgen. Den ersätts istället av Inferno, även det en klassisk karta, som fick nytt liv genom en uppdaterad version som släpptes förra året.

Dust 2 kommer fortfarande att kunna spelas i Casual-läget men kommer alltså inte att finnas med i urvalet under de stora tävlingarna. Banan släpptes i och med version 1.1 av #Counter-Strike i mars 2001 så den har minst sagt hängt med länge.

Många tror att banan återvänder efter att den likt andra klassiker fått sig en överhalning men frågan är om det bara blir till det yttre eller om Valve väljer att designa om några partier.

Skicka en rättelse
Det var fanimej på tiden. 07/02 Ganska exakt det du tycker de misslyckades med för 5 - 10 år sedan. 06/02 Äsch, folk ska inte vara så skitnödiga. Den är ju inte borta! 06/02 Asså det är ju JÄVLIGT missvisande att ni skriver att de pensionerar banan. Det enda som de har gjort är att den inte är med i "active group" eller vad det heter. Alla som spelar cs kan fortfarande spela dust2 om de vill, både i DM, public och MM. Detta... 06/02 [/quote] Jag hatade HRTF i början men en kompis tvingade mig att testa det några games och nu känns det helt naturligt. Förstår dock varför folk väljer att inte köra med det, övergångsfasen är vidrig :) I slutändan är ändå Valve ett företag och kan de... 06/02 Artikeln har ju fått kommentarer om språket - jag blir förvånad att ingen kommenterar "Överhalning"? Det om något är väl en snabböversättning... 06/02 Jag hatade HRTF i början men en kompis tvingade mig att testa det några games och nu känns det helt naturligt. Förstår dock varför folk väljer att inte köra med det, övergångsfasen är vidrig :) I slutändan är ändå Valve ett företag och kan de göra enkla... 06/02 Jag läste artikeln som att den kommer finnas kvar i Casual-läge och inte Competitive, men nu säger Xrick6 att det inte stämmer. Så jag och ryssarna kan lugna ner oss lite. HRTF är en intressant ide, men är man så van med de vanliga "dassiga" ljudet så... 06/02 Du har en poäng! Dock gillade jag den gula 1.6-versionen. Mycket gult där, inte bara grådassigt :) 06/02 Uppdaterad grafik/utseende är inte omgjort. Om du jämför med andra kartor som Nuke och Inferno där de faktiskt har gjort om delar av kartan och hur man spelar den. Dust 2 behöver mer alternativ och inte bara ett gäng chokepoints som den har idag. Finns... 06/02