Wolfenstein 3D med moraliska vägskäl.

Hur hade spelbranschen sett ut om vi inte dödat nazister i otaliga spel? Och vilka moraliska betänkligheter finns det egentligen i att mörda andra människor, trots att de försöker släcka ditt liv?

Denna fråga lyfter Dialogue 3D, en version av #Wolfenstein 3D som tvingar dig att besvara moralfrågor innan du trycker på avtryckaren. Så medan kulorna flyger mot dig behöver du ta ställning till saker såsom "har våldsamt motstånd löst någonting?" eller "Är det okej att neka fascister en plattform".

Denna specialverion av id Softwares klassiska spel går att lira direkt i webbläsaren och bygger på den gratisversion som skaparna gjort tillgänglig. Du kan också ladda ner klienten för offline-spelande.

Skicka en rättelse
Åter igen, man kan inte kalla soldater som stred för tyskland på 40 talet för nassar. Det var minsann inga aom kallade dom nassar när många av dom stred i första världskriget och många veteraner från wwi tyckte det var groteskt och ovärdigt mycket det... 08/02 Ett spel är ett spel, och inte verkligheten! Är det svårt att förstå det!? :O 08/02 MIn farfar dödade ett gäng nassar i WWII. Mycket stolt över honom. 07/02 Jag skulle vilja se dig vägra att svara på värnplikten i nazityskland :D Tror ärligt talat du skulle säga jaaahopp och packa väskorna rätt omgående istället för att lida konsekvenserna 07/02 Njae, du har såklart en poäng. Min poäng rörde sig dock om soldater och dylikt. Det är trots allt skillnad på att sälja bröd och skjuta folk. Beror väl lite på vilken sida av krigsskådespelet man var på också, men ändå. (Intressant kommentarsfält och... 07/02 Nja, nu är du inte rätt is mot den tidens människor. Det är rätt.att vara efterklok och döma människor i historien eftersom vi har facit inte samma sak nör man är mitt i det hela. Det var många i tyskland som var emot vad som pågick, men kunde på ett... 07/02 Det finns ingen som säger emot dig i att de grupperna är hemska, men samtidigt är det bisarrt att sätta dem på samma nivå som nazisterna. Det är som att jämföra din lokala haschdealer med kolombianska kingpins. Båda är uteslutet negativa, men det ena... 07/02 "are we the baddies"? Nazister är hemska, absolut, men grupperingar som URF, LRA, Daesh, Boko Haram och lite annat löst pack är ju idelogiskt precis lika avskyvärda. De saknar dock kapaciteten som nazisterna hade för att genomföra sina sjuka planer. 07/02 Fast, ärligt talat. Slåss man för några som rensar ut minoritetsgrupper bör man kanske rannsaka sig själv om man är nazist eller inte. Nej, allt är inte svart eller vitt. Men kom igen. Någonstans måste man ändå fatta att ett land som försöker efterapa... 07/02 Moralfilosofi har aldrig varit gamers starka sida. 07/02