Många är vi som drömt om livet som rockstjärna. Tack vare #Harmonix kommer du snart kunna träda in i denna mytomspunnda värld, utan att faktiskt kunna spela ett instrument. Allt du behöver är VR-glasögon och Rock Band VR.

Rock Band VR låter dig leva som gitarrist i ett rockband och bränna av dängor som “When You Were Young” av The Killers och Aerosmiths gamla dänga "Walk this Way". #Harmonix verkar inte vara särskilt mycket för att förnya sig när det kommer till låtar, men de utlovar över 60 låtar från både gamla och nya artister.

Den 23 mars kan du iklä dig rollen som Vegard Tveitan och bränna av mäktiga "I Am the Black Wizards" (alternativ fakta). Allt du behöver är Oculus Rift och Rock Band VR. Systemkrav och en trailer hittar du nedan.

Klicka för mer information

Hardware requirements and compatibility
Required Controllers: Oculus Touch, Rock Band 4 Guitar Controller
Recommended Processor: Intel i5-4590 equivalent or greater
Recommended Graphics Card: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 equivalent or greater
Recommended Memory: 8 GB
Comfort: Comfortable
Compatible Guitar Controllers:
PlayStation®4 guitar controller: Bluetooth
Xbox One guitar controller: Windows 10, Xbox One Wireless Adapter for Windows

Skicka en rättelse
https://www.youtube.com/embed/kY0P6o_FLEk 08/02 Köp en riktig elgitarr istället. Man kan få en extremt fin elgitarr, förstärkare och tillbehör för priset av vad en Oculus Rift kostar. Det tar lite tid att lära sig grunden för att spela gitarr men tränar man någon timme per dag så blir man snabbt van.... 08/02 Man fick deras dongle med när man köpte Touch. Så jag har en sådan. 08/02 Jag har själv inga problem personligen med att Oculus plattform exklusivt stödjer deras eget headset. Det var bara mitt argument för att steam just nu rent objektivt är en mer öppen plattform. Och nej, vi får hoppas att du slipper problem med senaste... 08/02 Happ oculus exklusivt då blir det inget köp. 08/02 Hur blir det med flerspelarläge i detta igentligen? Uppenbarligen verkar de bara tänkt på gura (har svårt att se hur deras VR dongle ska funka på annat...iofs mic kan funka). 08/02 Intressant - jag lirar ett par timmar om dagen med mitt Oculus (har iofs 1 extra sensor) och jag har inga som helst problem med min. Har haft Oculus sen DK1 så visst är jag väl något av en fanboy + jag har aldrig provat vive. Men är jag missnöjd? Inte... 08/02 Förstår argumenten från er båda. Har haft båda rift och Vive. Behöll viven för att roomscale var bättre. Headstrap som släpps snart och batteripacket till den blir helt trådlöst super. Riften var 50 procent skönare att ha på sig och skärmen var bättre... 08/02 Vem bryr sig. Rocksmith är det ju som gäller 08/02 Jaså? Jag skrev att Oculus headset är bättre designat och mer komfortabelt. Är inte det en VÄLDIGT stor fördel i VR? Det är fruktansvärt trassligt varje gång jag ska ta på mig både headset och hörlurar. Stoppa in den långa hörlurskabeln innanför tröjan.... 07/02