"It's a really cool feature", med en hake.

Att släppa ett multiplayerfokuserat spel utan en serverbläddrare var otänkbart för 10-15 år sedan (ja, vi är så gamla) men idag är det snarare standard. Automatiserade matchningssystem har nästan helt ersatt möjligheten att välja fritt. Men, snart får #Overwatch-spelare möjlighet att välja fritt bland slagfälten. I alla fall när det gäller custom games.

Det är alltså bara de servrar där spelarna själva har satt upp reglerna som syns, inte quickplay och competitive som fortfarande är automatiserade. En stor nyhet är dock att du numera får erfarenhetspoäng när du lirar på dessa servrar. Blizzard kommer också aktivera CTF-läget i custom games som nu också går att köra på fler kartor. Du kommer dessutom kunna finjustera reglerna för hur till exempel hjältarnas förmågor får användas, hur snabbt det går att ta flaggan, och så vidare.

Jeff Kaplan, som du ser i videon ovan, säger också att Blizzard tänker hålla ett öga på vilka lägen och regler som blir populära så att de kan justera standardmatcherna.

Skicka en rättelse