E-sportsorganisation sätter ner foten ordentligt.

Det är inte ovanligt att Counter-Strike-spelare blir bannade, så sent som i januari lyckades Valve upptäcka och straffa de som använt fyra populära fusk. Det hör dock till ovanligheten att spelare blir avstängda för något de gjort utanför spelet. Efter att det avslöjats att den 25-åriga spelaren Reece "Bloominator" Bloom försökt uppvakta en minderårig tjej sätter dock organisationen ESEA ner foten rejält. Bloom stängs av i 1000 år.

Förkortningen står för E-Sports Entertainment Association och är en amerikansk organistation som bland annat anordnat kvalen till Intel Extreme Masters. De har också sin egen matchmaking och antifusksystem. I skrivande stund är det oklart om andra stora e-sportsorganisationer också kommer att stänga av Bloom.

Han har efter avslöjandet publicerat en ursäkt.

No excuses, obviously incredibly stupid of me to do what I did and I'd like to apologize foremost to Armor Esports for ruining a perfectly good situation they had with their csgo team this season. Also I will take this time to apologize to the few that have supported me throughout my time on cs, I have not been motivated to my full potential since about 2014 after Exertus. I am aware I'm hated by many for good reason, But please keep the hate on me, don't give crap to to any of my friends or orgs ive associated with. I hope some people can forgive me, but I understand if not, glhf.

Skicka en rättelse
När jag själv var under 18 ja, annars nej. 11/02 På vilket sätt har det inget med USA att göra? 09/02 Aaa...när jag var under arton själv. Knappast då det inte är relevant på något sätt. 09/02 Spelet är väll satt 17+! Så rent paragraf mässigt har hon inte där att göra. Han kan nog häva det om han går på åldergräns för spelet. 09/02 Måste säga att den som använder "PK" som en förolämpning tenderar även vara de med ytterst liten källkritisk förmåga. Visst kan "Alternativ media" ha rätt om sänder men när 9 av 10 artiklar är direkta lögner eller extremt vinklade (även med Aftonbladet... 09/02 Det lär det visst ha. vilket annat land dömer folk till över hundra års fängelse osv? 09/02 Som en annan redan svarat. Även om personen är 15 år och byxmyndig så är det no go för en 25 åring i sverige. Det räknas om utnyttjande av minderårig. Skall en som är 15-17 år ha sex så blir det med en som är ungefär lika gammal. Från och med 18 så finn... 09/02 Precis som du skriver är detta något mellan en organisation och en privatperson. Att de valde att banna personen i fråga i 1000 år är Valves beslut. USA som land har absolut inget med detta att göra. 09/02 Första steget för att bli lika klarsynt som du är alltså att börja läsa lögner? Jag förstår ^^ låter väldigt insiktsfullt av dig. 09/02 Inte begåvat alls. Men sjukt att han ens skickade dickpics till en 15 åring. Oavsett vad gör man inte sånt av principskäl. Jag hade inte velat ha en mus bild skickad till mig. Tänder inte mig som individ och tycker sånt ska hamna i sovrummet när båda... 09/02