Oklart om alla förhandsbokare får sina konsoler.

Glädjen blev stor när Nintendo annonserade den nostalgiflörtande konsolen NES Classic Mini förra sommaren. Efterfrågan har varit därefter och många som förbokade samma dag har ännu inte fått någon leverans. I ett mail till redaktionen får vi veta att Nintendo dessutom ska uppföra med produktionen.

I mailet, som sägs vara skickat från Nintendos nordiska partner Bergsala, hänvisar man till ett uttalande av Nintendos vd Tatsumi Kimishima, och att efterfrågan helt enkelt varit för stor. Något sådant uttalande har vi dock inte kunnat bekräfta, snarare pratade Kimishima om att utöka produktionen i samband med att den senaste ekonomiska rapporten presenterades.

När vi kontaktade Bergsala i Kungsbacka kunde de inte bekräfta uppgifterna i mailet men menade samtidigt att man inte vet när alla tusentals förbokningar ska kunna uppfyllas. Nintendo har också nu fullt fokus på att producera alla de miljoner Switch som behövs inför lanseringen. De efterföljande leveranserna av NES Classic Mini efter den första har varit väldigt sparsama och man har behövt portionera ut dem till alla återförsäljare som skriker efter fler.

Vi kommer att försöka bekräfta huruvida produktionen ska upphöra och hur det då blir med alla som förbokat konsolen.

Skicka en rättelse
Fick svar på mitt mail från Bergsala... Jävla Webhallen är apkassa när det gäller förbokning. Jag beställde tidigt och dom vet inte ens min köplats. Citat Bergsala: "Hej, Det stämmer att vi har meddelat butikerna om planerade leveranser och att det efte... 13/02 det är lugge, du kommer få tillgång till ett nes-spel per månad via switchs online-service 13/02 Ja det var såklart online FPS jag menade i första hand. Trodde inte jag skulle behöva förklara det närmre än så. Men även i singleplayer FPS kan man märka skillnad då konsolspel ofta har en del autoaim. Vidare så är spelen bättre utformade för just hand... 13/02 Det blev lite Mindrax av det hela :( 12/02 Jag tror såklart på det du säger. Men det låter fortfarande för otroligt för att det ska vara sant. Här har Nintendo en produkt som säljer som smör. Och ändå väljer att dra ur pluggen. Mini nes har förövrigt inte funnits ute så länge. Undrar om det var... 10/02 Dustin hörde precis av sig och meddelade att Nintendo kommer sluta tillverka NES classic, så det verkar tyvärr stämma. 10/02 Och där ökade värdet på min NES Mini ordentligt :D 10/02 Du har så rätt. Var det inte nån artikel för nåt år sedan som påstod att de skulle ha råd att släppa floppkonsoler i 50-100 år framåt? Att inte behöva bry sig så mycket om pengar främjer säkerligen kreativiteten, men som motvikt får väl kunderna såna... 10/02 Att spela på en Raspberry Pi med emulator är ju att spela pirat. Såvida man inte köper och sätter upp den för att spela spel man redan äger. 10/02 Inget i hans kommentar syftar på piratande. 10/02