Ska inte vara några små experiment utan fullfjädrade spel.

Valve har sedan lång tid tillbaka haft dubbla roller i spelbranschen. Dels som utvecklare och dels som ägare av den dominerande plattformen för digital distribution. För några år sedan började de dock snegla på hårdvara, vilket först resulterade i det inte så framgångsrika Steam Machines-konceptet men också i VR-lösningen Vive, som de utformat tillsammans med HTC.

Än så länge har de själva bara släppt #The Lab, en samling småspel som ska visa potentialen inom VR, men enligt Gamasutra arbetar företaget på tre fullfjädrade virtual reality-titlar. Detta avslöjades under en pressträff tidigare i veckan. Gabe Newell förklarade bland annat varför de började satsa på hårdvara.

So one of the questions you might ask us is 'Why in the world are we making hardware?' So right now, we're building 3 VR games. And what we can do now is to be designing hardware at the same time that we're designing software. This is something that Miyamoto has always had, right?

Han sa också att satsningen på hårdvara knappast var ett ekonomiskt beslut då den branschen historiskt haft väldigt dåliga marginaler. Istället vill man, som citatet ovan skvallrar om, ha större kontroll över upplevelsen.

Skicka en rättelse
Men måste nog vara bättre än DevKit One. Spelade en sommar sedan blev min liggande. Men grafiken var inte det som tröttade ut mig mest. Det var att koppa ur och koppla in alla dessa förbaskade sladdar (inklusive strömsladd) och box. Kör ibland med ett... 15/02 Tror många VR-skeptiker här skulle bli omvända av Onward. Jag kan knappt tro att något som Onward existerar. Jag ÄR på slagfältet och måste titta runt hörn på riktigt, göra riktiga kaströrelser med granater, lägga mig ner på mattan när jag är uppe på... 10/02 Fast frågan är ju om Valve ens vill släppa ett Half-Life 3. Det är ju en oändlig och kostnadsfri PR-maskin som det är just nu. 10/02 https://www.youtube.com/embed/aWRSCABrdR8 https://www.reddit.com/r/gaming/comments/5sa3fs/portal_in_augmented_reality_for_the_hololens_fan/ 10/02 Tror det när jag ser något konkret. 10/02 TF VR, L4D VR och Portal VR. Det vill säga, samma jävla spel, fast med bättre stöd för VR. Skulle inte alls förvåna mig. I vanlig ordning prisas Valve till skyarna, trots att de inte gör nånting annat än att mjölka sönder sina titlar egentligen. Är det... 10/02 Inlevelsen i VR är riktigt coolt, i ca 2 dagar, sen är det inte så skoj längre när grafiken är som om man var tillbaka på 90-talet. Är man minsta intresserad av bra grafik, så bör man undvika VR som pesten, det är inte redo ännu. Kanske nästa generation... 10/02 Tråkigt. 10/02 Half Life 3 i VR? Tror ni kan glömma det men kanske en remake av hela Half Life serien i uppsminkad VR-Grafik? Personligen tror jag mer på Porat VR, LFD VR och ett helt nytt spel. 10/02 Too late! 10/02