Kombinationen postapokalyps, aliens och turbaserad strategi är inte något man får se ofta. Skämt åsido så har utvecklaren SubSet Games, med strategi-pärlan #FTL: Faster Than Light, visat att de kan leverera riktigt beroendeframkallande och djupa spelupplevelser.

Med #Into The Breach är de tillbaka på spelscenen. Storyveteranen Chris Avellone står nu för en del av manuset och kompositören Ben Prunty som gjort soundtracket till #FTL återvänder för att tonsätta postapokalypsen.

Enligt utvecklarna själva:

  • Defend the Cities: Civilian buildings power your mechs. Defend them from the Vek and watch your fire!

  • Perfect Your Strategy: All enemy attacks are telegraphed in minimalistic, turn-based combat. Analyze your opponent’s attack and come up with the perfect counter every turn.

  • Build the Ultimate Mech: Find powerful new weapons and unique pilots as you battle the Vek infestation across Corporate-Nation islands.

  • Another Chance: Failure is not an option. When you are defeated, send help back through time to save another timeline!

Spelet släpps till PC, Mac och Linux men har ännu inget satt releasedatum. I väntan på besked kan FZ tipsa om att FTL är på 75% rea över helgen. Rabatten nås via utvecklarnas egna hemsida.

Skicka en rättelse
Jag har redan gått vidare. 13/02 Du går ju enbart off topic nu. Börjar bli trollinlägg av det hela. "Vad har jag fel i?" Det förklarade jag i det där inlägget du tyligen tyckte var för långt för att läsa, så jag hänvisar dig dit. EDIT: Nevermind, du behöver inte besvara inlägget. Känns... 13/02 Du får nog läsa om vad som skrivits då du verkat tappat tråden. Vad har jag fel i? Gör om, gör rätt :) 13/02 Projicera lagom. Det var du som gjorde min oneliner till en diskussion. När det visade sig att du var fel ute försöker du med denna typ av ad hominem istället. GG. :) 13/02 Du låter bitter, slappna av istället och sluta göra en höna av en fjäder. Du mår nog bättre av det. 13/02 Begriper inte vad du yrar om. Jag tycker inte att Into The Breach är ett estetiskt tilltalande spel. Det är fult. Vidare motivering behövs inte. Att kalla det för en "trollpost" för att jag inte motiverade en åsikt är befängt. Finns inga som helst krav... 13/02 Din ursprungspost är rätt menlös eftersom du inte ens förmår att motivera din kritik av spelet. Låter mer som en troll-post och bidrar inte med något direkt konstruktivt. Folk som du skrev samma saker om FTL men det spelet blev en hit trots allt. 13/02 Rätt menlös poäng då jag inte påstått annat. Det är självklart att grafiken inte är "allt", lika lite som någon annan enskild aspekt av ett spel. 13/02 Då förstår du min poäng kanske?! Grafiken är inte allt. 13/02 Har inga som helst problem med grafiken i FTL. 13/02