Att ge mer kontroll åt spelarna har sedan långt tillbaka stavat succé för många spel. Och nu har även Blizzards Overwatch öppnat upp för den möjligheten med en server-bläddrare och en större anpassbarhet i sina spellägen.

Men att hitta rätt kan i nuläget vara rätt svårt. Särskilt eftersom det varken går att spara inställningarna (en funktion som är planerad) eller se de mest populära spellägena. Vi har därför valt att slänga ihop en lista på några av våra favoritlägen som du kan spela på Overwatch PTR just nu.

För att testa eller skapa något av lägena behöver du ladda ned Overwatch PTR. Gå därefter in i server-bläddraren (Arcade) och välj att antigen skapa eller söka på ett av namnen.

1. Predator (Sombra vs Soldiers)

Någonsin velat kombinera din favoritrulle från 80-talet med Overwatch – här är din chans. I detta läge får en av spelarna spela som en buffad Sombra med ökad hastighet, högre skada/liv och lägre cooldowns som möter ett lag av Soldiers 76.

2. Evolve (Winston vs 6)

Evolve kanske inte var särskilt lyckat, men i dess ställe uppstod Evolve Winston. En gorilla med högre skada/liv och lägre cooldowns möter ett fullt lag av jägare.

3. Quake (Pharas)

FZ-favoriten Quake finns nu i Overwatch. I läget spelar man som Pharas med ökad hastighet och skada. Raketkul!

4. Flying Genjis (Genjis)

Tänk typ Ace Combat fast fast i Overwatch. Alla spelar som Genjis med lägre cooldown och högre skada.

5. Hide and seek (Winston vs Sombras/Tracers)

Vill du öka pulsen lite kan jag rekommendera detta läge. En grupp Sombras eller Tracers med väldigt lite liv ska försöka gömma sig och överleva en viss tid mot en Winston.

6. Mercy the Necromancer (Mercy)

Det ena laget ska fånga en zon medan det andra laget har lägre liv men med en Mercy som är näst intill odödlig och har lägre cooldowns.

7. Juggernaut (Mercys vs Roadhog)

En Roadhog med extremt mycket liv ska ensam försöka försvara en CTP-bana medan det andra laget bestående av sex Mercys med ökad hastighet ska fånga zonen.

8. The Omnic Crisis (Robotar vs Människor)

Ett lag av buffade Bastions och Zenyatas ska fånga en zon och möter ett annat lag av människor. Alternativt har omnics ett lägre liv men med kortare spawn-time.

9. Lucio Surf War/Lucio Brawl (Lucios)

Två lag av Lucios med ökad hastighet och högre skada rejsar genom banan. Den som dödar det andra laget först vinner.

10. Zombie Mode (Reinhardts vs Soldiers)

Tre stycken spelar som Soldier 76 och möter sex stycken Reinhardts som har lägre cooldowns och ökad skada. Den som först dödar det andra laget vinner.

Tipsa gärna om flera spellägen i kommentarerna!

Skicka en rättelse