#Activision överträffade sina ekonomiska mål när man förra veckan bjöd på kvartalsrapport för slutet av 2016. Men trots det sparkas personal från flera av företagets studior, däribland från Call of Duty-studion #Infinity Ward som ska ha tappat 20 medarbetare, uppger Kotaku.

Utöver Infinity Ward ska såväl andra utvecklare (till exempel #Skylanders-kodarna #Beenox), som administrativ personal ha sagts upp. Totalt ska 5 procent av Activision Publishings personalstyrka ha drabbats, enligt uppgifter Kotaku tagit del av. Det berör dock inte företagets andra divisioner, som #Acitvision Blizzard.

Infinity Ward bildades 2002 av folk från #Medal of Honor: Allied Assault-studion #2015. Man gick från klarhet till klarhet med de första #Call of Duty-spelen, med 2007 års #Call of Duty 4: Modern Warfare som något av kronan på verket. Studion gjorde höstens Call of Duty, #Infinite Warfare, ett spel som ska ha underpresterat rejält enligt Activision.

Det har ryktats om att nästa Call of Duty går tillbaka till rötterna. Skulle ett WW2-tema få dig att köpa nästa CoD?

Skicka en rättelse
Tänker aldrig mer köpa ett COD spel. Dom har bara släppt skit sedan cod4 och bara lögner om olika saker som skall finnas i spelen. 13/02 Tänk om alla tror att det skall utspelas typ ww2, sen när det släpps så kommer ett future warfare med laservapen, trippelhopp och killerdrones men alla banor är i djungeln. Tillbaka till rötterna, precis vad de lovade. 13/02 Om man fick spela på tyskarnas sida så hade jag nog fan köpt nästan direkt. Det är ju dock väldigt ovanligt man får/kan göra det i story lägen, vet inte om det är "tabu" eller icke "PK". 13/02 Skulle varit intressant och spela från nazi/onda sidan för en gång skull. Går väl att hitta nån motivering varför spelaren gör de han gör. massmördare än man på båda sidorna vilket fall. Slutscenen blir sen att man antingen blir avrättad eller man är... 13/02 Skulle ww2 tema få mig att köpa nästa COD? Troligen men det beror fortfarande på om det är bra spel eller inte. 13/02 Finns ingen era som känns lockande längre. Inte med det gameplay dagens CoD-lir erbjuder. 13/02 Det är inte öppet mål för mig, men det är dock det enda som kan göra att jag kan tänka mig att plocka upp det igen. Får spelet bra betyg å så, så är det ingen omöjlighet! 13/02 Man undrar hur katastrofalt illa det måste gå för kapitalismen för att den ska kunna jämföras med med socialismen =) Föhoppningsvis är du väl kritisk på andra grunder och med vettigare värderingar 13/02 Treyarch ville ju göra en prequel till Black Ops som utspelade sig under Koreakriget där Woods och Mason gick från soldater till spec ops. Activision tyckte dock att den nära framtiden och soft sci-fi lät mer vinstgivande så tio priskrapp senare fick... 13/02 Koreakriget skulle vara intressant, kanske dock lite för okänt krig.... 13/02