#Pokémon Go är inte det populäraste spelet i Sverige just nu, men vem hade trott det? Dödschockkyla, ryssvinter och isregn är inte det ultimata klimatet för denna typen av spel. Botemedlet verkar dock vara på väg.

It’s going to be done soon. It is what it is. I’ll take the massive wave of hysteria we enjoyed, and just deal with the fact that it’s caused us to take a bit longer to get the rest of the features up. We’re really happy to make our users happy.

Det är John Hanke, som i en intervju med Vice, pratat om spelet och om vad som komma skall. Några av sakerna han nämner är vänskapsmatcher och monsterbyte. Om du är intresserad av hur fenomenet #Pokémon Go föddes är det verkligen en intervju du bör läsa och även om du gillar andra spel. En fin inblick i hur det är att skapa ett fenomen.

När monsterbyte och vänskaps-fighter kommer till spelet är forfarande oklart, men inom en snar framtid behöver du inte lämna lägenheten för att hitta det där speciella monstret du alltid velat ha.

Skicka en rättelse
Det var säkert lite oväntat att varenda jävel, inklusive våra mammor skulle börja spela så att servrarna crashade i början, men det innebär ju inte att dom borde ha släppt ett ofärdigt spel, dom borde ändå ha räknat på att många skulle börja spela. I... 15/02 Detta är precis varför jag fortfarande spelar pokemon på bussar å grejs! Som jag har väntat på pvp i detta spel.... inte för att jag gillar strids systemet men bara för att skaffa starka pokemon kommer kännas mera värdefullt. :P 15/02 Ingen som sagt "Spelar folk fortfarande Pokemon Go?", då var det bra att jag gjorde det :) 15/02 Vet inte varför du tror att det var oväntat dock.... Det var inte efterfrågat av enbart "fans". 15/02 Verkligen inte. Visst, pokemon "fans" har efterfrågat spelet i många år och att dom skulle dyka up i drivor var väntat. Men det som ledde till rekordsiffror var att det blev ett kulturfenomen där gemene man hakade på trenden och inte bara fansen, och... 15/02 Rent spontant känns en lösning med NFC som det lättaste, men man kanske måste göra något annat iom att alla inte har tillgång till NFC. 15/02 Eller hur, det förstod vem som helst. Men, det är onekligen en väldigt liten spelarbas kvar och jag tror inte att det här kommer göra att folk börjar spela igen, i alla fall inte i en större utsträckning. 15/02 Hur ska man byta lättast när man inte ens kan kommunicera med varandra i spelet ??? 15/02 Öhh va..? Det kunde väl vem som helst ha förutspått, det är ju ett spel som folk efterfrågat i många år. Hur tänkte du nu? 15/02 Men då har du ju istället dom som klagar på att det släppts ofärdigt, och dom som klagar att det tar för lång tid att bli färdigt. :P 15/02