Apocalypse Now må vara världens kanske bästa film (varning: subjektivitet), men regissör Francis Ford Coppola & co har svårt att sälja in den som spel. Kickstarter-insamlingen går trögt: med nio dagar kvar har #Apocalypse Now-spelet fått in knappt 173 000 dollar av önskade 900 000, och chansen att nå målet känns (varning: subjektivitet) avlägsen.

Det har också utvecklarna insett, och därför har insamlingen flyttats från Kickstarter till den egna siten apocalypsenow.com. Där fortsätter skramlandet med avsevärt snällare deadline (459 dagar återstår), men med högre mål: man vill få ihop 5,9 miljoner dollar. Om allt går vägen räknar man med att ha Apocalypse Now färdigt i oktober 2020.

De som redan bidragit via Kickstarter lovas en tier-update. Mer info om det här. Bidragen börjar på 25 dollar, vilket ger en digital kopia av spelet när det släpps. Alla bidragsnivåer listas här.

Apocalypse Now är tänkt att bli ett rollspel med storyn från filmen som fond. Det vill säga: du spelar kapten Willard som ger sig upp för en flod genom Vietnam och Kambodja för att hitta och avrätta den förlöpta amerikanska översten Kurtz. Spelet innehåller smygande, karaktärsutveckling, taktiska val och förhoppningen är att fånga något av filmens kolmörka känsla.

Och just det. Man har skakat fram en tagline också. "It's like #Fallout: New Vegas on acid in Vietnam." Kan det få dig att plocka fram betalkortet?

Skicka en rättelse
Tror inte det minsta på konceptet (RPG m.m.), kommer aldrig fungera. 16/02 Allt annat än ett AAA spel vore ett slag i ansiktet. 16/02 Märkligt att FFC inte stödjer projektet själv. Han är inte låginkomsttagare, den saken är klar. 15/02 Jag tänker: Inom ett år så är detta historia... 15/02 Tror dessutom att man för en gångs skull kan få ett spel baserat på verkliga krig som inte glorifierar eller är allt för propagandamättat, det om något lockar mig då det är varför jag inte spelar spel baserat på verkliga krig vanligtvis. 15/02 Vill gärna se det som spel. Och mycket riktigt är det en av världens bästa filmer :D Men att öka med 5.9 milj gör det ganska tydligt att dom förlorade en eller flera stora finansiärer i och med att kickstartern inte funkade. Jag avvaktar nog ett år och... 15/02 Det som drar ner Apocalypse Now för mig är de lama stridsscenerna där det är uppenbart att de använder fyrverkerier istället för riktiga pjäser. 15/02 Vadå subjektivitet, Apocalypse Now ÄR världens bästa film, så det så! Schh, man får inte kalla kickstarter eller motsvarande för investering här på FZ.se. Gjorde det en gång och fick hela sidan mot mig. ;) 15/02 Nja, lägger nog mina pengar på färdiga spel istället. 15/02 Är ju fritt fram om man vill investera eller inte. Crowdfunding borde vara ganska klart i dag vad det handlar om :) Det kanske överhuvudtaget inte finns nått att visa upp nu och hålla "hypen uppe" genom att visa framstegen. 15/02