Samtidigt är de väldigt försikta med att fördöma skinmarknaden i stort.

Valve höll nyligen en pressträff på sitt huvudkontor i Seattle där man bland annat kunde intervjua utvecklarna av #Counter-Strike: Global Offensive. Samtidigt som CS växer för varje månad var 2016 ett skakigt år efter flera stora skandaler kring marknaden, och framförallt gamblingen, av spelets vapentexturer.

Valve har sedan dess fördömt casinoverksamhet baserad på deras produkter, "det bryter mot vårt användaravtal" bekräftar de i intervjun, samtidigt som de är försiktiga med att klanka ner på övrig sidoversksamhet. Man menar att spelet är byggt för att låta communityt vara med och bidra men den öppenheten öppnar också upp för andra typer av affärer som inkluderar spelmaterial.

Man pratade också kort om Dust 2 och de bekräftar att arbetar på en ny version men det är för tidigt i processen för att prata om vad som kommer förändras. Man berör också den eviga frågan kring varför de inte har några community managers. Anledningen, som de själva menar har både för- och nackdelar, är att de vill att som faktiskt har skapat något i deras spel ska kunna prata med spelerna. Inte en mellanhand.

Se hela videon nedan.

Skicka en rättelse