#Nintendo kommer fortsätta produktionen av NES Classic Mini, lovade företaget nyligen som svar på uppgifterna om att produktionen skulle upphöra. I ett uttalande säger man att produktionen rullar på, och att Nintendo of Europe kommer fortsätta förse europeiska återförsäljare med retrokonsolen.

Men för Sverige och Norden är läget mer osäkert. Nintendos nordiska distributör #Bergsala säger till FZ att man får in en leverans NES Classic Mini i vår – vilket kan vara den sista. Man har alltså inte fått löfte om fler leveranser från Nintendo.

När vi frågar Bergsala om vårens leverans kommer täcka alla förhandsbokningar svarar man att frågan får ställas till butikerna, där förhandsbokingarna ligger.

Kruxet är att Nintendo of Europe inte förser nordiska återförsäljare med konsoler, utan Bergsala. Så ett scenario är att NES Mini inte finns att köpa i Norden, bara i övriga Europa.

De ursprungliga uppgifterna om strypt tillverkning verkar alltså inte stämma. Däremot stärker Bergsalas svar till FZ i dag farhågorna om att NES Mini blir svår eller omöjlig att köpa i Norden när nästa leverans är slutsåld. Men det hänger på hur många konsoler Nintendo avsätter för Norden i vårens leverans. Det kan bli tillräckligt många för att täcka både befintliga beställningar och för att fylla butikshyllorna, men det kan också göra NES Mini till en extremt svårköpt maskin. Om man inte importerar den.

Skicka en rättelse