Förra året introducerade #Blizzard en stor förändring till #Hearthstone. Spelet delades in i två format – wild och standard. I wild går det att spela med alla kort som släppts till spelet, medan standard är mer begränsat och endast använder standardkorten samt de expansioner och äventyr som lanserats det nuvarande och föregående året.

Just nu är vi inne på "Year of the Kraken", men så fort årets första expansion släpps (vilket inte borde dröja alltför länge) så tar vi farväl av sjömonstret och tar klivet in i "Year of the Mammoth". Då försvinner Blackrock Mountain, The Grand Tournament och League of Explorers ur standardformatet. Men Blizzard planerar också större förändringar än så.

Ingen mer Conceal för dig!

"Year of the Mammoth" kommer släppa tre fullskaliga expansioner med 130 kort vardera – en i början av 2017, en i mitten och en i slutet. Det kommer inte några fristående äventyr, utan de bakas in som frivilliga singleplayer-upplevelser i själva expansionerna istället.

Blizzard tänker också, för första gången, förpassa vissa av spelets standardkort till wild-formatet. Detta för att korten i fråga anses vara så kraftfulla att de får plats i praktiskt taget alla typer av kortlekar, vilket gör det väldigt svårt för nya kort att konkurrera. Korten som försvinner från standard känner du säkert igen, några av de mest använda korten finns med på listan:

  • Azure Drake

  • Sylvanas Windrunner

  • Ragnaros the Firelord

  • Power Overwhelming

  • Ice Lance

  • Conceal

Ni som sörjer förlusten av Ragnaros och Sylvanas kan trösta er med att ni får behålla korten i wild och får dust.

För mer ingående motiveringar och mer information om "Year of the Mammoth" ska du bege dig till Blizzards köttiga inlägg på battle.net.

Skicka en rättelse
Boom roterades ut direkt från Standard-formatet i April 2016. 21/02 Dr Boom är kvar eller? Hans value är ju fucktansvärt bra om de inte har ändrat han. 21/02 Satt o kolla igenom alla kort som försvinner med expansionerna o tycker det ska bli väldigt skönt o roligt att se dessa försvinna o få in lite nytt. Själv så spelar jag bara Priest (alltid gjort) och med nya ändringarna kommer dragon, silence och nuvara... 18/02 Jag ser inte de så ofta och då spelar jag 20-30 games per dag. Såg kanske en igår. 18/02 Du har helt enkelt fel när det gäller azure drake, efter patches och small-time buccaneer (som kommer nerfas snart) så är azure drake det mest spelade kortet i hearthstone just nu. Källa: http://www.vicioussyndicate.com/top-cards-played-during-mean-stre... 18/02 Fast i dagens meta så ser man inte dessa kort jätte ofta. Druids kör mer eller mindre golems (med aktionären). Shaman kör säkert hälften pirate (kör själv det) Mage kör med Lance Warlocks kör kanske med Azure De jag vill komma fram till är att de e säll... 18/02 Ändringen sker inte p.g.a. att Blizzard tycker något av dessa kort är OP. Det handlar om att skaka upp metat. Att tvinga fram nya arketyper. Därför existerar Wild; så du aldrig behöver känna att du inte kan spela med dina favorit-kort. 17/02 THIS^ CRAFTA ALLA DESSA KORT I GULD, NI FÅR TILLBAKS DUSTEN NÄR ÄNDRINGEN GÅ LIVE! 17/02 japp, om du craftar sylvanas så när rotationen kommer så får du tillbaka dusten du spenderat och även behålla kortet, så med andra ord blir det gratis 17/02 Om man skulle crafta t.ex. sylvanas nu kommer man fortfarande få behålla dusten då? 17/02