Fler detaljer innan det officiella släppet.

Så sent som i går kunde vi se Nintendo Switch packas upp av en snubbe som lyckats få tag i en maskin flera veckor innan det officiella släppet den 3 mars. Och nu har fler detaljer kring maskinen och dess funktioner lyfts till ytan.

Enligt skärmen som dyker upp när man ska fabriksåterställa maskinen så ska alla digitala inköp som gjorts på maskinen vara kopplade till det Nintendo-konto som användes vid köptillfället. Det betyder alltså att det kommer vara möjligt att logga in på samma konto från en annan maskin i framtiden och därefter kunna ladda ner sina spel igen.

Ditt Nintendo-konto innehåller information om tidigare inköp och nuvarande saldo. Genom att länka ditt Nintendo-konto efter att ha installerat konsolen, kommer det vara möjligt att ladda ner mjukvara och DLC som köpts med kontot.

Tidigare har det varit mycket svårt att flytta digitala spel mellan olika maskiner eftersom inköpen varit kopplade till den faktiska hårdvaran som användes vid köptillfället.

Spelare som av någon anledning blivit av med sin konsol genom stöld eller att den gått sönder har därför fått ringa Nintendo för en chans att kunna flytta spelen till en ny maskin, men med Nintendo Switch hoppas vi såklart att detta blir ett minne blott.

Skicka en rättelse