I helgen väntar finalen med det 714:e spelet!

Hur många NES-spel klarade du när det begav sig? En handfull? Kanske till och med tvåsiffrigt. Visst var det någon unge på skolgårdens om hävdade med bestämdhet att hans kusin minsann hade klarat "alla" spel till Nintendos spelmaskin.

Streamern TheMexicanRunner ska göra just det, klara alla spel till NES. Det ambitiösa projektet inleddes i slutet av maj 2014 med det inte så kända Whomp 'Em men redan den andra titeln var Rares Battletoads, föjt av Mega Man 3. Och så har det fortsatt med flera genomspelningar per dag och han har sparat det göttigaste till sist. I tipsmailet skrev vår medlem Nioreh så här:

TheMexicanRunner startade för snart tre år sedan projektet "NESMania". Han skulle klara ut samtliga officiellt släppta kassetter till Nintendo Entertainment System. Totalt handlar det om 714 titlar. Just nu spelar han det näst sista spelet på listan "Michael Andretti's World GP", och kommer efter det avsluta med den gamla godingen Super Mario Bros. 3. Alltihop finns dokumenterat på hans twitch-kanal. Nästa söndag klockan 18 markerar slutet på projektet med en final-sändning. Exakt vad denna sändning kommer innebära vet jag inte riktigt, men jag tycker hela prestationen är värd att omnämnas i en liten artikel. Med samtliga menas verkligen alla, inklusive annorlunda titlar som Miracle Piano Teaching System. Mäkta imponerande!

Han har dessutom betygsatt alla titlar han testat i fyra kategorier (musik, grafik, kontroll och svårighetsgrad). Huruvida TheMexicanRunner faktiskt är den skolgårdsungens kusin låter vi vara osagt.

Tack till Nioreh för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse