"Pc-spelande är av avgörande betydelse för oss"

Xbox har varit #Microsofts stora spelprojekt i drygt 15 år, och satsningen på pc-spel har åkt rätt mycket berg och dalbana under tiden. Men pc-spelande är oerhört viktigt för företaget, det sa Xbox-chefen Phil Spencer under ett lanseringseevent för #Halo Wars 2 nyligen.

Spencer berättade att man planerar att släppa titlar exklusivt till både pc och Xbox One framöver. Överraskande med tanke på Xbox Play Anywhere-satsningen, som går ut på att ett spel du köper från Microsofts digitala butik ska kunna köras både på Xbox One och Windows 10, däribland #Forza Horizon 3, #Resident Evil 7 och nämnda Halo Wars 2.

Spencer förklarade att Microsoft kommer släppa spel exklusivt till både pc och Xbox One, skriver DSOGaming som transkriberat delar av samtalet. Han säger också att pc-spelandet är av avgörande betydelse för företaget, och att man kommer ha mer att berätta om det framöver.

Gaming på pc är något vi är engagerade i, vi kommer ha mer att berätta om det. Vi kommer ha spel som bara släpps till pc. Vi kommer ha spel som bara släpps till konsol. Och pc-spelandet är av avgörande betydelse för företaget.

Microsoft har en synnerligen skakig pc-spelshistorik, där saker som Game for Windows Live och Windows Store fått gamers att gnissla tänder.

Huruvida Halo Wars 2 återupprättar företagets namn på den fronten läser du senare i dag, när vi recenserar pc-versionen av spelet.

Skicka en rättelse
För mig hänger de ihop. När man gör ett spel som både ska fungera med handkontroll och med mus och tangentbord så måste man göra kompromisser. Doom t.ex. hade förmodligen varit ett bättre pc-spel om det hade varit designat som pc-exklusivt. Anledningen... 21/02 Låter bra, Kan inte vara fel med mer/fler som stöder PC spel. Vem (med lite ålder) kommer inte ihåg Crimson Skies, som spelade grymt fint med en bra story och Voodoo2 support. Crimson Skies, https://en.wikipedia.org/wiki/Crimson_Skies_%28video_game%29... 21/02 Empires! Vart som exalterad av tanken. xD 20/02 Ge oss ett nytt Age of Empirers!!! 20/02 Utvecklarna får fruktansvärt mycket pengar av Sony och Microsoft att hålla spelen exklusiva, de bryr sig inte om konsumenterna om de sitter på en annan konsol (och varför skulle de?). Men vi ska även tänka på att vissa spel aldrig hade blivit gjorda uta... 20/02 Kanske ett helt nytt Crysis eller ett spel som var så enormt som Crysis var för snart 10 år sedan, det var PC exklusivt. :) 20/02 Jag håller med, varför inte släppa ALLA spel på ALLA plattformar, så ALLA kan njuta av spelen om de är bra? Folk måste ju börja tröttna rejält på alla dessa "exklusiva" titlar? Exklusivitet på spel är inte konsumentvänligt för fem jäkla öre. Det är bara... 20/02 Jo så är det, men tidigare har de exklusiva titlarna stannat på sina konsoler. I och med Windows storen så har spel som tidigare var exklusiva till Xbox även kommit till PC. 20/02 x-box är bara en billig pc i nuläget (samma med PS) Fördelen är enkelhet ,nackdel prestanda (denna gen var ju gammal redan när den lanserades (prestandamässigt då)) 20/02 Först ut : MS Röj HD Remaster ! 20/02