Xbox har varit #Microsofts stora spelprojekt i drygt 15 år, och satsningen på pc-spel har åkt rätt mycket berg och dalbana under tiden. Men pc-spelande är oerhört viktigt för företaget, det sa Xbox-chefen Phil Spencer under ett lanseringseevent för #Halo Wars 2 nyligen.

Spencer berättade att man planerar att släppa titlar exklusivt till både pc och Xbox One framöver. Överraskande med tanke på Xbox Play Anywhere-satsningen, som går ut på att ett spel du köper från Microsofts digitala butik ska kunna köras både på Xbox One och Windows 10, däribland #Forza Horizon 3, #Resident Evil 7 och nämnda Halo Wars 2.

Spencer förklarade att Microsoft kommer släppa spel exklusivt till både pc och Xbox One, skriver DSOGaming som transkriberat delar av samtalet. Han säger också att pc-spelandet är av avgörande betydelse för företaget, och att man kommer ha mer att berätta om det framöver.

Gaming på pc är något vi är engagerade i, vi kommer ha mer att berätta om det. Vi kommer ha spel som bara släpps till pc. Vi kommer ha spel som bara släpps till konsol. Och pc-spelandet är av avgörande betydelse för företaget.

Microsoft har en synnerligen skakig pc-spelshistorik, där saker som Game for Windows Live och Windows Store fått gamers att gnissla tänder.

Huruvida Halo Wars 2 återupprättar företagets namn på den fronten läser du senare i dag, när vi recenserar pc-versionen av spelet.