Nu får vi aldrig veta om tårtan var en lögn.

Vad hade Portal-serien varit utan den torra och välskrivna humorn som gav liv åt karaktärer som Glados och Cave Johnson? Vad kommer Valve bli utan manusförfattaren Erik Wolpaw?

Det lär vi få veta de kommande åren då Wolpaw valt att lämna företaget han arbetat på sedan 2004. Det är det andra stora avhoppet från Valves skribentfalang då Marc Laidlaw, ansvarig för Storyn i Half-Life-serien, slutade på företaget i början av förra året. Med tanke på att Valve verkar fokusera på multiplayerspel (det var sex år sedan Portal 2 släpptes) är det kanske inte så konstigt, samtidigt som det såklart skapar frågetecken kring siffran tre som inte får nämnas.

Wolpaw har den senaste tiden varit delaktig i utvecklingen av #Pshychonauts 2 hos #Double Fine Productions men vi vet i dagsläget inte om det är hans nästa fasta arbetsgivare.

Skicka en rättelse
Njae du, det var ingen bra jämförelse. Det är som att säga att det är dåligt med rymdstrider i WoW. 21/02 And nothing of value was lost. Portal är ju knappt något speciellt på story fronten. Spela Torments Numenera nästa vecka så ska ni se story :) 21/02 Ja precis. Känner man sig understimulerad och inte får göra något man brinner för. Då slutar man. 21/02 dom gör ju inga spel längre konstigt folk tröttnar och lämnar dom.. 21/02 Valve är inte vad det en gång var. 21/02 Valve börjar fan mer och mer likna Konami. Istället för pachinko maskiner har Valve hattar, skins och item lotteri. Bleh. Värst av allt är att de inte har några vettiga ursäker, de har ju för fasen mer pengar än gud och skulle kunna finansera ett nytt... 20/02 Jag tror det ofta är så att det är utgivarna som inte ger sina spelutvecklare och spelstudios tillräckligt mycket frihet, för att de är för fega för att prova något nytt som kan riskera att det inte genererar några pengar. Många indieutvecklare är sina... 20/02 Jo precis, Valve har gått från ett innovativt och nytänkande spelföretag till ett företag som tar det säkra före det osäkra och sitter på sina tillgångar och vägrar "tänka utanför boxen" som de gjorde förr. Inte konstigt att artister drar då deras kreat... 20/02 Det som gör en så frustrerad är ju att de hade ett team som gjorde sjukt bra storyspel och så utnyttjar de dem inte. Lika bra att de går vidare och kan använda sina talanger hos någon som fortfarande bryr sig om den typen av spel. 20/02 *Valfritt könsord* 20/02