En plåtburk som ska palla en kärnvapenexplosion.

I slutet av förra året fick World of Tanks ett gäng blågula tillskott då flera svenska stridsfordon introducerades. Bland dessa fanns Stridsvagn 74, en rejäl plåtburk som tjänstgjorde i det svenska försvaret från 1957 till så sent som 1984. Detta firade Wargaming genom att besöka Arsenalen, Sveriges Försvarsfordonsmuseum där de bland annat måste ha spelat in en närmare titt just Stridsvagn 74, som visas upp i en åtta minuter lång video.

I denna första del går man igenom fordones yttre, dess stora torn och hur konstruktionen skulle skydda personalen mot kärnvapen.

Skicka en rättelse
Kan vara. Vet att nåt svenskt var med där nånstans. 22/02 Min kapten på P4 i Skövde berättade att när den presenterades så var det lite allmänt att "hur i h-e tänkte dom nu" bland alla militärer på plats. :D Men ja, byggd för försvar och kanske inte konventionell krigsföring. 21/02 Du tänker på Stridsvagn 102 som var en kopia (och modifierad) av den Brittiska Centurion vagnen. Centurion där emot har varit i många strider inklusive Korea och i Mellanöstern så som Sex-dagars kriget och Yom Kippur kriget. 21/02 Strv 103 var en väldigt bra stridsvagn när den kom, dock med några barnsjukdomar. Den var praktiskt taget imun frontalt mot allt Sovjetunionen hade då skyddsmässigt. Vad det gäller att den inte hade något torn. Så var stabiliseringen av kanoner så dålig... 21/02 Artillerisystem 08 är för modern för WoT, blir nog Bandkanon 1 istället ska du se. För övrigt så har Chieftain gjort ett par klipp om Strv m/42 också. 21/02 Kanske kan vara något? http://i.imgur.com/JVcb6g0.jpg 21/02 Strv 103 kunde prestera lika bra och ibland bättre än leopard 1, m48-patton, m60a1 och chieftain :). försvar var föredraget men tanken kunde även användas offensivt med goa gamla svensk taktik. dock passade den inte alla som ansåg att inte ha ett torn... 21/02 Wargaming Please! https://www.youtube.com/embed/E3QoVvtPqXY 21/02 Ja den fick skit för det och sin låga profil, det är bra i viss terräng men sämre i andra typer. Är nu ingen expert men att den var tornlös var lite felaktig kritik (enligt mitt tycke) den var byggd för försvar precis som det svenska försvaret och för... 21/02 Tråkig tank, vill se hydrauliktanken! (Minns inte namnet) 21/02