Grotta ner dig i designvalen som gör denna klassiska titel en klassiker.

Om du tillhörde Nintendo-stammen under uppväxten har du säkert en varm relation till det allra första Zelda-spelet, trots att det ibland var rejält svårt. Det är inget spel som håller dig handen men det är inte bara det som gör det så bra.

I följande video grottar Mark Brown ner sig i 8-bitarsklassikern och försöker förklara varför det blev så populärt och hur Shigeru Miyamoto resonerade när han skapade det. Intressant nog lirade Brown det aldrig själv när det begav sig utan upplevde det för allra första gången i år, 31 jordsnurr efter släppet.

Skicka en rättelse
Haha, har börjat märka det där på vad barnen berättar från skolgården. Idag handlar det om folk som har legendariska Pokemons i GO, Minecraft-världar osv. 22/02 Vi har väldigt få NES-spel där, då det blev stökigt att märka upp VC-titlar. Tog det som var närmast. 22/02 Aldrig stött på den tidigare, men blev en prenumeration. 22/02 Vilka minnen! Klarade det när jag var sex år och det var helt fantastiskt <3 spelade igenom flera gånger efter det och hittade nya saker jag inte förstod när jag var liten 22/02 Ja detta spelade man mycket när man var liten. Men det är ingen favorit direkt. Min favorit i Zelda serien är det som kom till SNES, A Link to the Past. 22/02 Föresten: Om videon handlar om zelda1, varför taggar ni spelet med zelda3? Ligger inte zelda1 i eran databas och om det inte gör det, varför ligger zelda3 där? Databasen är ju mycket nyare än spelen tänker jag, eller? 21/02 Det bästa med videos som dessa är att man i några veckor får höra massa 20åringar prata om allt som var bra och unikt med zelda1 och hur miamoto hittade en stubbe i en skog när han var ett litet barn. Ett spel som dom typ såg första gången för 4 år seda... 21/02 haha, så det är ungefär som att säga att en nascar förare åker ut och snurrar med bilen? makes sense xD 31bilsnurr senare och han var vinnare!!! 21/02 Jo, det är det. Däremot går Jorden 31 varv runt solen under dessa "år" Snurrigt värre.. ;-) 21/02 btw, är inte 31jordsnurr 31dagar? xD 21/02