Det går bra för #Nintendo just nu, vilket har märkts på förhandsbokningarna av kommande Switch, men även nostalgitrippen NES Mini. Är du ute efter sistnämnda verkar det dock som du får söka dig till andrahandsmarknaden.

Uppgifter har strömmat in om att återförsäljare har börjat annulera ordrar. Bland annat kan man läsa några uppgivna inlägg på lillebror Sweclockers forum. Bland annat är det Webhallen som beklagat sig över att inte kunna leverera alla ordrar, men även CDON meddelar att inte alla som förbeställt får sin konsol.

Klart är att Sverige inte blivit prioriterat av #Nintendo i det här fallet och att det endast verkar komma ytterligare en leverans. Bergsala, som är ansvariga för distribution i Norden, har tidigare hänvisat vidare till återförsäljarna huruvida de som beställt kommer få sin konsol.

Vi kontaktade Patrik Johansson på Bergsala för att försöka bena ut alla frågor.

– Finns inget officiellt tillverkningsstopp för produkten i sig, men vi som Nintendo-distributör i Norden får däremot vår sista kända leverans av Classic Mini i slutet av våren. Därefter får vi sannolikt inte köpa in mer av den.

Du kanske undrar varför Bergsala inte skulle få köpa in fler konsoler. Ja, svaret tyder på att de själva undrar samma.

– Har tyvärr inget officiellt svar om varför vi inte får beställa fler.

Om du undrar om det kommer bli samma leveransproblem med Switch, som släpps i slutet av nästa vecka. Fick vi betryggande ord från Patrik Johanssom om att det kommer ske fler kontinuerliga leveranser av konsolen. Om vi nu inte blir nedprioriterade den här gången med.

Skicka en rättelse
Mini NES var nog bland det smartaste Nintendo gjort. Förstår inte varför de inte lägger mer krut på att få ut fler maskiner på marknaden? Det kan ju knappast kosta så mycket att tillverka den. Tänk att de kan sälja gamla spel som folk annars laddar ner... 23/02 Skulle bli min första Nintendo också, jag började på ett Sega(vännerna hade 8bitars) .. Beställde till julklapp åt mina små syskon, som fick börja med PS3/PC,att de skulle få testa retro. Hoppas fortfarande dock att jag är en av de sista hos Inet som... 22/02 Får jag inte ordning på det här med game mode lär jag nog sälja mitt för det driver mig till vansinne! 22/02 Som lite tröst så förbokade jag min på webhallen knappt 1dygn efter att det blev utannonserad och fick mail 1vecka innan release att dom inte kunde leverera. Dom visste inte hur många konsoler de skulle få in om det äns så skulle få in någon alls. I mit... 22/02 Ja, om du inte ligger i lägre prisintervall så finns det nästan alltid ett "Game Mode". Om du inte har ett Game Mode kan du testa stänga av alla bildbehandlings prylar från TVn. Kolla manualen om hur du stänger av all efterbehandling. 22/02 Hmmm det har jag inte tänkt på alls.. Brukar det vara något som alltid finns på nyare smart-tv? 22/02 Antagligen har du inte game mode igång på din TV 22/02 Jag fick min NES Classic Edition igår och testade med detsamma Super Mario Bros 3. Blev otroligt besviken då jag snabbt insåg att "hoppa knappen" reagerar 0,2 sek efter att jag har tryckt. Jag är HELT säker på att de gamla kontrollerna reagerade direkt... 22/02 Jag fick min typ 1 månad sen och tycker att den här skitrolig. Gillar den. 22/02 Kostar inte en Raspberry Pi + Minneskort mindre än denna ändå samt att det ger frihet? Installera Retropie på din Raspberry Pi så har du löst problemet. Känner mig inte direkt berörd då Jag redan har ett spelbibliotek med inte bara nintendospel utan all... 22/02