Samtidigt avskedas 80 personer från Maker Studios.

Medan enskilda youtubers drar in miljoner kronor varje år har företag historiskt sett haft svårt att hitta lönsamhet i tjänsten. Inte ens Maker Studios, dit Pewdiepie och en mängd andra profiler varit knutna till, verkar gå särskilt bra. Därför har ägaren Disney tagit fram den stora yxan och avskedat 80 personer på företaget och planerar dessutom att avsluta samarbetet med 55 000 Youtube-kanaler.

Det är Wall Street Journal som står som källa men eftersom artikeln ligger bakom en betalvägg återberättar Polygon det matnyttiga. Det verkar som att Disney inte bara vill göra sig av med kostnader utan också få större kontroll över innehållet. Framförallt att personer som stöds av dem ska dela företagets värderingar. Det är till exempel inte ovanligt att skådespelare i deras filmer får skriva under kontrakt med moraliska klausuler.

Enligt Wall Street Journal ska detta arbeta ha påbörjats innan Pewdiepie-debaclet förra veckan men det ger samtidigt lite mer bakgrund till deras beslut att fimpa Youtubes största kanal.

Skicka en rättelse
haha humor det med :D sitter och svarar på en tråd som inte är riktad till dig.. på en på en fredagskväll :/ 27/02 Nej tyvärr är det inte så enkelt som att säga ”här återfinns den ultimata sanningen”, utan allt är schatteringar, ett tidskrävande göra och tar en tid som väldigt få orkar/kan lägga ned av sin fritid. För 10-15 år sedan innan alternativa media hade fått... 26/02 Snälla, kan du ge mig exempel på vart jag ska söka mig för att få bra alternativmedia? 26/02 Kära ”Mawnster”, Först vill jag göra eventuella läsare av din post uppmärksam på att du valt att ta bort en stor del av min original post som står att läsa i just min original post ovan, eller i den posten av ”aus” just innan din där han gjorde en quote... 26/02 Till skillnad från termen "PK" då. Men på riktigt, "hur verkligheten förhåller sig", då menar du att alla som anklagas för foliehattande skulle sitta inne med en sanning som bara internet"media" har, och som människor som arbetat i decennier med inte... 26/02 Verkar vara så ja. Satan vad tråkigt hur saker ter sig..... som exempel. Hur ruskigt pinsamt det blir när man gör en "sneak a peak" hos svt mellan varven, efter man deltagit på webben under några år nu. Herre jesus vad bortkommet.....? 25/02 Snygg bild. Ska skaffa mig en också, ska försöka komma i närheten. 25/02 Missat detta. Men att dessa bolag helst ser sina påläggskalvar sittande ned känns väl som ett ganska troligt antagande. Varför inte använda sig av sina kontakter? Kan väl knappast första gången det sker i så fall, lol. Med all respekt, vare sig x gör... 25/02 Det roligaste med hela teorin tycker jag dock är att man helt förbiser att det var Pewdiepies agerande som orsakade att han hamnade i blåsväder. Det är det som ger foliehattsvarningen... ihop med den usla formuleringen då man inte kan gå med förlust sam... 24/02 http://www.nt.se/nyheter/linkoping/stor-du-dig-pa-stavfel-om4519402.aspx 24/02