Där det finns onlinespel finns det fuskare. Det är sedan gammalt. Och där det finns fuskare finns det också en inte särskilt glad utvecklare som med varierande framgång jagar syndarna med bannhammaren. I fallet #For Honor är det #Ubisoft som är ute på jakt, och enligt nya uppgifter verkar det gå rätt bra för dem.

I Ubisoft-bloggen kan vi läsa att verktyget EasyAntiCheat har applicerats på servrarna. Programmet gör ungefär vad det låter som och upptäcker de som använder fusk. Runt 400 spelare har redan bannats på detta sätt, och ytterligare 70 stycken för "offensive conduct".

Det gäller alltså att spela med ett visst mått heder för att få stanna kvar på servrarna. När folk blir bannade är det deras konto som ryker, vilket innebär att ihärdiga lirare med djupa fickor kan köpa spelet igen (de blir inte bannade på hårdvarunivå). Den som anser sig ha blivit bannad på falska grunder kan överklaga beslutet.

Skicka en rättelse
"Offensive conduct" aldrig fattat grejen med detta. Du spelar med anonyma människor som bara kan skriva några rader text med spya under en begränsad tid (när ni är på samma server), vem fan bryr sig? Fuskare får man gärna ta kreditkortet för ;). Det är... 26/02 Finns det folk som har en stor spelsamling på uplay? lol. 26/02 Nej, fuskar man så har man sagt upp sin rätt till att spela spelet, tillåt inloggning men inte att gå med i något online spel. I verkligheten så utrotar vi skadedjur men online ska vi gulligulla med dem? Ja jag jämför online fusk med vägglöss.. Vill man... 26/02 Men varför lägga pengar på att dom ska kunna fortsätta spela egentligen? 25/02 Ja håller helt med, smart lösning som jag inte tänkte på var kanske redan som Xermalk sa först, och nu du, att soft banna konto deras så alla spel gick bara spela med andra fuskare. 25/02 Lite att ta i? Knappast. Väljer du att fuska så får du fan ta konsekvenserna för det med. Jag håller dock med om att jag föredrar lösningen att soft-banna ALLA spel kopplade till kontot, och göra så att ALLA spel enbart går att spela tillsammans med and... 25/02 Borde köra med Valves metod där man endast kan köra på vissa servers om man blir bannad 25/02 Bra. Ta kontot med alla andra spel också. Fler borde ta efter Ubisoft. 25/02 ja precis det är väl de lite jag menade med att det skulle kosta för mycket tid å pengar för dom antar jag att vara intresserad av att undersköka varje enstaka fall, för alla som säger att dom är oskyldig. 25/02 Jo vi hatar alla fuskare, men tänk på det här. Det händer ju uppenbarligen att det blir fel och att personen inte har fuskat eller vad orsaken nu var. Tänk att denna person var du och du hade massvis med spel som du samlat på dig för dyra pengar.. hade.... 25/02