Tre dagar innan #Nintendo släpper sin nya bärbara konsol Switch meddelar återförsäljare att maskinen är slutsåld och att lagret inte räcker för att täcka alla förhandsbokningar. Beskedet kommer från Webhallen, som samtidigt tröstar med att fler konsoler är på gång.

Redan i mitten av mars väntar man en ny sändning Switch-konsoler, så väntan blir förhoppningsvis överkomlig för alla som missar premiären. Därmed slipper vi en repris på NES Classic Mini-debaclet, där det fortfarande inte är klart om förhandsbokarna kommer få sina maskiner någon gång. Det enda vi vet är att Norden kommer få en sändning till av den attraktiva retrokonsolen i vår, men om det täcker innevarande beställningar vet ingen i nuläget.

FZ:s Nintendo Switch-test publicerar vi i morgon eftermiddag, och våra första intryck av #Zelda: Breath of the Wild läser du på torsdag.

Skicka en rättelse
Jag har funderat på att köpa det bara för Zelda men frågan är om det är värt att punga ut med över 4000 bara för det.... 01/03 Ingen risk att det kommer bli svårt att få tag i konsolen på realese dagen. Kommer finnas på Elgiganten,Siba,ICA,MediaMarkt,NetOnet. Igår var jag på Gamestop där jag bor och Switch är inte fullbokad.Killen i kassan har sagt att än så länge det är inte... 01/03 Till höst hade jag tänkt först köpa min, om det ens blir någon. :) Mario lockar mer än Zelda. 28/02 Fortfarande skeptisk men det får gärna visa sig med tiden att jag har fel, all konkurrens är bra konkurrens för konsumenter. 28/02 Nintendo Switch är regionsfri, så du kan spela samtliga spel på listan här i Sverige också. Det enda av de på listan som kanske kan behövas importeras som det ser ut just nu är Dragon Quest. Switch har redan stöd för UE4 och Unity, så spel utvecklade i... 28/02 Ser bara massor med japanska spel som inte kommer att komma hit och indiespel. Ska Switch göra annat än floppa krävs givetvis AAA-titlar. Men vem vet, kanske är jättelätt att koda till Switch så att tredjepartsutvecklare som släpper spel till PC/PS4/Xbo... 28/02 Var på Gamestop idag, och dom sa att om man hänger på låset så kan det finnas nån chans att nån avbokat under kvällen innan midnattsöppet, och den maskinen blir ju då tillgänglig för vem som helst. 28/02 Troligtvis en massa barnfamiljer som köper, folk som trott att Wii U aldrig var en ny konsol. Och IPad är en surfplatta med ett påklistrat äpple, säljer ändå som smör. 28/02 Jag är rätt säker på att man kan får tag på en på mediamark eller siba om man väntar utanför inn de öppnar. 28/02 jag gillar särskrivning. jag tycker även det borde vara det rätta sättet. 28/02