Efter några kniviga år har norska #Funcom träffat rejält rätt. #Conan Exiles har på en knapp månad nästan nått försäljningsmålet för ett helt år.

Målet var att sälja 487 000 kopior första året, och med 480 000 sålda spel de 28 första dagarna ser det inte ut att kunna misslyckas. Spelet drar redan in vinst till Funcom, som i en pressrelease ser ljust på framtiden. Man berättar också att utvecklingskostnaden (löner och sociala avgifter, utrustning, teknik, marknadsföring och pr, licenskostnader) varit 4,5 miljoner dollar, eller drygt 40 miljoner kronor.

Funcom räknar med att Conan Exiles ska lämna early access och släppas skarpt under första kvartalet 2018. Vägen dit går via mindre patchar som fixar buggar, prestanda med mera. Dessa räknar man med att släppa med någon veckas mellanrum. Det ska släppas större innehållsuppdateringar, så kallade game updates, fyra till sex gånger per år, innehållande helt nytt innehåll.

Skicka en rättelse
Nej, early access är inte detsamma som release. Det är som att likställa en beta med ett demo, precis lika dumt. 01/03 Kul! Av god anledning anrikt bolag som förtjänar medvind. 01/03 • The Secret World will be relaunched during the first half of 2017. The goal of the relaunch is to broaden the appeal of the game through: – Redesigned new player experience – Major improvements to gameplay including combat. – Introduction of new reten... 28/02 Vad är det dom ska uppdatera egentligen!?!?!?!? :D Fan bjud på lite age of conan uppdateringar också, det spelet är ju fortfarande bäst! 28/02 Det var ingen jämförelse, spelet är uppenbarligen släppt eftersom tusentals människor har köpt det och spelar det på PC, det release date som är satt är för Xbox One. 28/02 Kan medge att jag köpte mitt exemplar mer för att stödja Funcom än för mitt intresse av Exiles. Kul att de hamnat på fötter igen, och jag ser fram emot en release nästa år :) 28/02 Fast det har ju inte haft release då, så den jämförelsen funkar inte riktigt. Jahapp, då har jag missförstått spelet... Vad trist, där dog allt intresse. 28/02 Ganska få spel som är 'färdiga' vid release nuförtiden men om du läst någon av skriverierna eller artiklarna så vet du att det är early access så att det spelas under utveckligen. Vet inte vad du menar med 'rensar', har du en egen server så väljer du... 28/02 O dom ska ju uppdatera the secret world! Hoppas dom äntligen fixar dom stela combat animationerna ! Skulle vara så kul att börja lira det igen 28/02 Jag trodde det var färdigt med tanke på så mycket skriverier och artiklar det varit om spelet, men så är det ett helt år kvar till release.... Ska de rensa allting när det släpps sen då? 28/02