Skånska The Division-studion har kammat in ett miljarduppdrag från en av filmvärldens mest inkomstbringande titel, Avatar.

Sydsvenskan kunde idag avslöja samarbetet mellan Ubisoft-ägda Massive Entertainment och filmskaparna James Cameron och Jon Landaus. Förhoppningen är att samarbetet ska fortsätta under en tioårsperiod allt eftersom de fyra nya Avtar-filmerna har premiär.

Inte mycket är känt om spelet ännu, mer än att det troligtvis kommer vara ett open world baserat i Pandora och där spelvärlden påverkas av händelserna i filmerna.

En av anledningarna till varför de valde just Malmö-studion var spelmotorn Snowdrop som används i The Division.

Vi är ganska nära en gräns där ögat inte längre kan se skillnaden mellan spel och film. Det är nog bara något år bort. Det blir intressant när vi kan börja göra spel som är nästan lika verkliga som filmerna, säger Massives vd David Polfeldt till Sydsvenskan.

Här kan du se en kort film om samarbetet från årets GDC-mässa.

Skicka en rättelse
Det här kommer bli (apa som håller för ögonen). 02/03 Det är nog sant men jag tänkte på checkerboardtekniken som gör det möjligt att få ut 4K @ 30fps på konsoler. 02/03 CPU delen är fortfarande väldigt, väldigt dålig och kommer hålla tillbaks utveckling rejält, om nu inte Scorpio får Amds nya zen architektur men jag tvivlar starkt på det. https://www.youtube.com/embed/R2NJSAvuiQ0 Visst att det går ha delar eller väldig... 01/03 Säg inte det 01/03 Hoppas att det handlar om ett spel, och inte ett filmspel. 01/03 Snowdrop engine är ett riktigt bra val! Nu när PS4 Pro samt Scorpio finns kanske de inte behöver hålla tillbaka på grafiken lika mycket. 01/03 En fördel är väl att Cameron inte är helt främmande till high FPS… :) Det återstår att ses om detta blir det första game to film adaptionen som faktiskt blir något vettigt. Normalt blir det ju bara skräpmat. 01/03 Det må ha varit långt ifrån ett bra spel, men jag körde igenom det helt och var då underhållen hela spelet igenom iaf, buggar och brister till trots (det gäller väldigt få spel nuförtiden tyvärr). 01/03 ja jätttttttttttttte kul En av världens bäst a studios används som slavar med massa begränsningar av kostymerna på ubisoft för att göra stora franchise spel istället för det dom är bäst på. WORLD IN CONFLICT 2 ELLER NYTT GROUND CONTROL SNÄLLLLLAAAAAA 01/03 Håller verkligen inte med om att Battlefront var bra, speciellt inte jämfört med föregångarna. Mad Max var bra, tills man kom mot slutet av spelet och story:n tappade helt fokus och kändes oklart. 01/03