För några timmar sedan lyfte recensionsembargot för #Zelda: Breath of the Wild. Och #Nintendo har gjort det igen – en bokstavligt talat enig kritikerkår lyfter spelet till skyarna!

Efter 55 recensioner med betyg på samlingssiten Metacritic ligger snittet på 98 av 100. Därmed delar nya Zelda det högsta betygssnittet någonsin, tillsammans med Zelda: Oarina of Time, #Tony Hawk's Pro Skater 2, #GTA IV och #Soulcalibur.

I nuläget tycker en ihopklumpad kritikerkår alltså bättre om Zelda: Breath of the Wild än #The Witcher 3, #Portal 2, #Half-Life och Quake 1 till 3. Men det har gått mindre än tre timmar sedan recensionerna började ramla in, och ett par lägre betyg kan givetvis peta ner Zelda från toppen. Man ska också komma ihåg att Metacritic omvandlar alla betyg till 100-skalan, vilket kan bli missvisande: det höga betyget 4 av 5 blir det inte lika slagkraftiga 80 av 100 hos Metacritic. Men oavsett hur det går står det klart att Breath of the Wild fått ett oerhört bra mottagande.

Här på FZ delade vi med oss av intrycken från de första tio timmarnas spelande tidigare i dag. Att vi inte satt betyg än beror på att vi själva fick skaffa både spel och Switch-konsol (Nintendo ville inte att svenska medier skulle recensera spelet eller konsolen innan premiären), och därför dröjer betyget till nästa, avslutande recensionsdel. Den läser du så snart vi tagit oss igenom Hyrule.

Under tiden: några andra Zelda: Breath of the Wild-recensioner:

Skicka en rättelse
Ja, det är Mario Kart 8 i en uppdaterad version som ska släppas. 03/03 Har för mig att det är "deluxe-version" av mario kart 8 till Wii U. Jag äger inget mario kart sen Mario Kart 64 haha! 03/03 *suck* 03/03 Bara nu inte PewDiePie spelar spelet. Då får Times dementera och ursäkta sin medverkan riktigt ordentligt och bra. 03/03 Ja, det verkar som folk inte riktigt är på. Möjligen mer angående Zelda spelet. Men det gnälls en hel del. Undrar hur många arga grabbar som sitter och svär framför tvn just nu? 03/03 Jag ser witcher 3 som ett 10/10 spel så jag hoppas inte att jag blir besviken nu när jag ska lägga pengar på switch och Zelda till veckan. 03/03 Folk säger väl inte att spelet är dåligt? Jag brukar själv ha riktigt kul med Zelda. Men att Nintendo kommer undan med så lite framsteg i grafik, massa slowdowns etc. känns inte riktigt rättvist. Kul som fan visst, men 10/10? CD projekt red skulle inte... 03/03 Lite nyfiken på detta faktiskt. Hittade en Wii med bl.a Twilight Princess för ett par hundra spänn för ett tag sedan. Får väl spela den skiten först antar jag. Möjligen om 4-5 år då, för en hundring kanske. Om man nu överhuvudtaget plockar upp detta sys... 03/03 Kanske ä så att nintendo fokuserar mer på att spel ska vara roliga än att försöka efterlikna spel på en uber gamingpc som 2 stora andra konsoltillverkare idag verkar fokusera på. 03/03 Måste hålla med, hade det varit ett pc spel eller till någon annan plattform så hade det fått 8-9. Men som sägs här...det är ju Nintendo och man får inte svära i kyrkan. 03/03