#No Man's Sky var ett av förra årets mest hypade äventyr, men lyckades inte leva upp till förväntningarna när spelet väl släpptes. Utvecklarna #Hello Games har fått ta emot kopiösa mängder kritik, något som kanske gjort att de tappat en del självförtroende.

Under GDC-mässan delades det ut priser till spel i olika kategorier. No Man's Sky vann "innovation award", men när värden Tim Schafer skulle dela ut priset var Hello Games spårlöst borta. Efter kort väntan fick de gå vidare utan att dela ut priset.

Det skulle visa sig att de från Hello Games som var på plats på GDC satt och "käkade middag och pratade om att de inte skulle vinna något pris". Innes McKendrick förklarar läget på Twitter.

Här är alla GDC-vinnarna, sammanfattade av Polygon:

Klicka för mer information

Best Debut
Firewatch - Campo Santo

Best Audio
Inside - Playdead

Innovation Award
No Man’s Sky - Hello Games

Best Technology
Uncharted 4: A Thief’s End - Naughty Dog

Best VR/AR
Job Simulator - Owlchemy Labs

Best Visual Art
Inside - Playdead

Best Narrative
Firewatch - Camp Santo

Best Design
Overwatch - Blizzard Entertainment

Best Mobile/Handheld Game
Pokémon Go - Niantic

Audience Award
Battlefield 1 - EA/DICE

Game of the Year
Overwatch - Blizzard Entertainment

Skicka en rättelse
Här har du en alpha på t.ex. Empyrion. Och det är faktiskt multiplayer som fungerar. Zoner med PvP och utan, rymdstationer, handelsskepp som du kan plundra, baser att ta över. Spelet har utvecklats REJÄLT sedan alpha och de släpper patchar nästan för... 05/03 Det var det bästa jag läst på väldigt länge. Så enkelt, men ändå så klockrent! :D 03/03 spelet var inte riktigt vad det utgav sig för att vara, största lögnen var att vi alla skulle spela i samma universum och ha en liten chans att stöta på varandra. -När det sen uppdagades att spelet inte var nått annat än en singel kampanj, var mitt fört... 03/03 Fast vilka spel då? Minecraft, Terraria eller gamla Elite skulle jag inte säga är samma sak men kanske finns underdogs jag aldrig hört / sett. Är ofta så vid prisutdelningar att underdogsen sällan syns till. Jag skulle säga att även utan utlovade featur... 03/03 http://cdn.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/2427116/85029793.jpg 03/03 Förstog inte kommantaren först men gjorde det sen och skrattade :D 03/03 Sällan en kommentar får mig att brista ut i skratt. Bra jobbat! 03/03 Det finns indie games som inte är överhypeade som levererar mer än NMS trots ett mindre team - fantasier från utvecklaren som inte hamnar i spelet är inte innovation. 03/03 Faaaast om man tar bort all ilska mot spelet kan man väl ändå se att det fanns en hel del innovation i spelet. Sen var det inte finslipat till rätt nivå. Men det innovativa med spelet var ju till stor del varför det fick sådan hype och det finns ju ändå... 03/03 Pruppkudden var också en "innovation" på sin tid ;) 03/03