Har Nintendo gjort en tankevurpa?

Idag lanseras Nintendo Switch och tusentals svenskar lär packa upp sin nya konsol för att bege sig ut på äventyr i Hyrule. Om ni är flera personer som ska dela på en konsol måste varje person ha en egen användare på enheten för att få en unik sparfil, som sparas på enheten. I dagsläget finns det heller inga möjligheter att flytta på dessa.

Vi uppmärksammade detta problem redan tidigare i veckan men hoppades att aktiveringen av onlinetjänsterna och den första enhetsuppdateringen skulle lösa problemet. Skärmdumpar kan flyttas fritt till ett separat SD-kort, likaså kan du välja var du installerar digitala inköp. Men sparfiler är låsta till enhetetens minne.

Vi hoppas att detta löser sig med en mjukvarupatch inom kort då det garanterat kommer ställa till problem, särskilt om konsolen går sönder eller om du köper en ny.

Skicka en rättelse
Ja dyrt idag, men hade vart grymt. Jag tror på pcm iaff. :9 04/03 Synd att vi inte har några billiga alternativ, som masstillverkade jättesmå platta kort som kan innehålla otroliga mängder data och samtidigt läsas snabbare än optisk media. Du sitter och pratar om att sälja spel på extremt dyr hårdvara som pluggas in... 04/03 Nja.. tänk mer: färdigladdade datorminnen du stoppar in. (n64 hade upptill 64MB per cartridge ...1996). Får hoppas på PRAM (https://en.wikipedia.org/wiki/Phase-change_memory) kanske. http://www.pcworld.com/article/3155365/storage/intels-optane-what-user... 04/03 500kbyte gamedata mot 50gigabyte gamedata kräver en ruskigt snabb hårdvara om de ens är möjligt att få samma laddningstid på så olik stor mängd data 04/03 Dagens konsoler: 3-90 sek VS 0-1.5 sek.. direkt start (N64 c64).... är vad ja menar, inga konstigheter med det. 04/03 Det kallas laddningsskärm. Kan för övrigt säga att det tar längre tid att sätta in kassetten än vad spelet sedan tar att starta. Så starta spel och laddningstiderna i både zelda och 1-2-switch är nästan obefintliga. Hur sparfilerna inte lagras i molnet... 04/03 Det är ingen skillnad på de två, lite konstigt om du håller tillbaka på dit köp pga ett icke-problem. 03/03 det är väl ändå fredag idag? *tittar runt mig 03/03 Samma som Sony, inget nytt. 03/03 Det hade varit grymt med små cartridges (dvs gamla snabba sorten, ett alternativt konsollminne, fast små) istället för spel-minneskort som måste läääsas in. Hade köpt Switch isåfall. 03/03