#Ghost Recon: Wildlands kretsar kring ett Bolivia svårt drabbat av narkotikakartellers allt större inflytande över landet. Det här uppskattas inte av Bolivias regering, som nu lämnat in en formell protest till franska ambassaden.

Om Frankrike inte gör något åt skildringen i spelet, som görs av det franska företaget #Ubisoft, överväger Bolivias inrikesminister Carlos Romero att vidta rättsliga åtgärder, säger han till Reuters.

– Vi har stöd i lagen för att göra det [vidta rättsliga åtgärder], men vi föredrar att först gå via de diplomatiska kanalerna, säger Romero.

Ubisoft svarar via Reuters att spelet är "ett fiktivt verk", och att man förlagt handlingen till Bolivia för landets "magnifika landskap och rika kultur".

– Medan spelets premiss utgår från en annan verklighet än den som existerar i Bolivia i dag, vill vi att spelvärlden kommer i närheten av att vara representativ för landets underbara terräng.

Det känns inte sannolikt att Bolivia skulle kunna få den franska staten att styra innehållet i ett stycke underhållning skapat av ett privat företag. Men om vi leker med tanken att det får ett bredare genomslag skulle det kunna få stora konsekvenser för den konstnärliga friheten, och vilken sorts händelser och platser man kan skildra i spel. #Battlefield 1942? #Call of Duty: Black Ops? #The Hunter: Call of the Wild..?

Ghost Recon: Wildlands släpps på tisdag nästa vecka.

Skicka en rättelse
Jag och mina kompisar från Södermalm har sagt "keff" sedan jag var liten, väldigt vanligt ord i alla fall i Stockholm, har nog inte mycket att göra med var du kommer ifrån i Stockholm eller om du är arbetslös eller inte. Röda tråden.... jag reagerade... 06/03 Vi som sett Scarface vet ju att det är i Bolivia man gör dom grova knarkaffärerna :D 04/03 Nä jag tycker vi köper spelet nu och tar reda på det! 04/03 Det där fick mig att skratta, tack. 04/03 Fastän man kan förstå Bolivia litet grann så känns det närmast mer problematiskt att verkligen belysa att det här är något man måste ändra, det får en snarare att tro motsatsen än det de påstår. Det absolut dummaste var dock Ubisofts försvar. Kom igen... 03/03 Det är ett slang ord ofta förekommande i områden med hög arbetslöshet eller wannabe gangsters för att beskriva någonting dåligt. Det betyder också slag i bakhuvudet med öppen hand. 03/03 Haha Bagdad Bob! Han skulle inte bara sagt så utan även haft lite vitt på nästippen :) Kefft? Lunarstorm språk? 03/03 Samtidigt som detta är lite fånigt från Bolivias sida, så är svaret från Ubi lika fånigt. Hade miljöerna varit mindre vackra om man hade kallat landat Hugubugu istället, och valt att göra det helt fiktivt? Troligen inte. Att ta inspiration från naturen... 03/03 Oj, hur blir det då med alla filmer som utspelar sig i olika länder som skildrar landet på ett ofördelaktigt sätt? Nä Bolivia, lägg ner. Spelet var ganska kul i coop med en kompis men ack så repetetivt. Det var även extremt tråkigt bilkörande i en död... 03/03 De har bra självinsikt, bolivianerna. Som Bagdad-Bob skulle ha sagt: There are no drugs in Bolivia! 03/03