Så var slutligen dagen här då Nintendo Switch lanserats. Ett av de största säljargumenten är att den går att använda både som en stationär konsol kopplad till tv och en bärbar platta. Något som ska stödjas av de flesta spel, inklusive tokhyllade #The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Som vanligt när det vankas storspel har Digital Foundry varit framme och analyserat den tekniska biten i ett filmklipp ni kan se nedanför. Något de kunnat uppmärksamma är att Breath of the Wild har något svajigare bilduppdatering i dockat läge jämfört med bärbart läge. De nämner stora, öppna ytor som exempel och berättar att det bärbara läget tillhandahåller en stadig bilduppdatering på 30 fps medan den dockade motsvarigheten emellanåt trillar ned till 20 fps.

För mer ingående information om de tekniska detaljerna och hur de utfört testerna rekommenderas även artikeln hos Eurogamer.

Skicka en rättelse
Går man loss på beräkningskraft så ja, då kan spel bli sämre pga hårdvaran. Enligt mig så är det bara utvecklarna som kan göra ett spel sämre. Någonstans under utvecklingens gång så har någon/några på Nintendo gjort en miss när det gäller Zelda i dockat... 06/03 https://arstechnica.com/gaming/2016/12/nintendo-switch-nvidia-tegra-x1-specs-speed/ 05/03 Det var mer än jag kände till. Riktigt, riktigt tråkigt :-(. Självklart var en stor del av Zelda spelen själva musiken, ta bara Link to the past t ex helt outstanding! Här har du en länk till härlig Overworld Theme Acapella från Smooth McGroove: https:/... 05/03 Äsch, om du tar av dig Nintendo-skruden för ett ögonblick så bör du se att "folkets" kritik i stora drag inte riktas mot Nintendo specifikt. Det startade med en kommentar som menade att problem ska vara att vänta vid spelsläpp. Jag tycker inte om den... 05/03 Grafiken bryr jag mig inte i, har aldrig gjort det i Zelda spel av någon anledning. Gillar den som är i BotW. Men däremot den totala avsaknaden av musik (I ett Zelda?!) Varför Nintendo, serien är ju känd för sin fruktansvärt grymma soundtracks... Bara... 05/03 Det är verkligen dåligt när det gäller grafik, det är ju år 2017. Ger inte ens betyg! Mycket sorgligt! 05/03 fps är inte det enda problemet, en eller båda handkontrollerna kan tappa kontakten med switch titt som tätt om man har lite otur när man köper switch. 04/03 Det här är väl första gången i mannaminne som Nintendo släppt ett spel som inte fungerar till 100% vid release och problemet är att fps:en dippar lite vid vissa tillfällen vid ett visst spelläge. Ett problem man kan leva med är min åsikt. Med tanke på... 04/03 Så är fps problemen något dom kan / kommer fixa ? Blev ju direkt mindre sugen på att köpa en switch när man läser detta. Hade ju tänkt att spela om inte allt, i allafall majoriteten dockad. 04/03 Flyter på fint på wiiu än så länge. Men ärlighetens namn 10 av 10 i betyg? 7 av 10 hade varit mer sanning. Knappt några fiende alls på 4h in i spelet. Sen svårighetsgrad 3 av 10 och ganska dött på liv. Sen ett spel till en ny maskin som droppar under... 04/03