Glöm tanken att ställa Nintendo Switch bredvid ett akvarium.

Veckan som lett fram till release av Nintendos Switch-konsol har präglats av rapporter om problematik med Joycon-kontrollerna. Särskilt den vänstra Joycon-kontrollen skulle vara benägen att helt tappa anslutningen till konsolen och efter tester kunde felet snart replikeras på kommando.

Nu har Nintendo valt att erkänna att det faktiskt finns ett problem och har publicerat en guide med saker att tänka på om man upplever att Joycons stundvid tappar anslutningen till konsolen. Vissa av dem rätt straight-forward, medan andra antagligen kommer kräva att du möblerar om hemma.

1. Se till att Nintendo Switch är uppdaterad.

2. Ladda din Joycon-kontroller.

3. Minska avståndet mellan kontrollerna och konsolen.

4. Se till att Nintendo Switch är placerad på ett sätt att det minimerar störningar i anslutningen till kontrollen. Bäst är om konsolen står på en öppen yta och inte i närheten av följande:

  • Bakom TVn

  • Nära ett akvarium

  • I eller under ett metallföremål

  • Nära ormbon (sladdar)

  • I närheten av andra trådlösa föremål, exempelvis trådlös router eller trådlösa högtalare.

Andra farliga föremål att se upp för är bland annat mikrovågsugnar, trådlösa telefoner, usb-minnen och laptops. Har du något att av detta i ditt hem ligger det kanske i ditt intresse att röja lite om du vill spela Nintendo Switch problemfritt. Det finns mer att läsa på den officiella hemsidan.

Har du problem med dina Joycon-kontroller?

Skicka en rättelse
Här är lösningen gott folk. Uppföljningen på förra videon jag länkade till. Hade detta gjorts på fabriken hade ingen haft problem. Jag älskar min Switch, men detta är riktigt klantigt/slarvigt av R&D på Nintendo. https://www.youtube.com/watch?v=ZnMnke6l... 07/03 De kunde ju ha använt en "riktig" antenn isf en ledningsbana på kretskortet, dolt bakom en metallklump...men vad vet jag? https://www.youtube.com/watch?v=unZABUO5w60 06/03 På vilket sätt har jag ingen aning om vad jag pratar om? Signalen i joy-cons som du säkert redan vet är under all kritik. Det är inte okej att signslen blir så störd av att man lägger en hand uppe på eller har kontrollen bakom ryggen. Dom skulle hittat... 06/03 Nu när listan på saker som kan störa nästan är längre än saker som inte gör det, så kan man ju ifrågasätta huruvida det var ett bra val för anslutning av kontrollerna. Dessutom har jag noll problem med DualShock 4, trots annan BT som ligger och spökar,... 05/03 Ingen idé att försöka beltet, Divion har ingen som helst aning om vad han pratar om. Älskar när okunniga försöker argumentera. 05/03 Dåligt kan tyckas men BT är radio och har en viss maxeffekt styrd av lag som inte får överstigas. Har ingen Nintendo switch men har erfarenhet av annan BT och ANT+ utrustning. 05/03 Jo men alltså... Om de hade löst det skulle det vara med en högre uteffekt på bluetooth modulen. Det skulle sedan leda till mer problem som sämre batteritid, och möjligtvis störa ditt trådlösa nätverk eller andra produkter som går över 2.4Ghz bandet.... 05/03 Det är år 2017. Att man ens skall behöva stänga av BT på mobiler å annat för att kunna använda en handkontroll är inget annat än totalt fail. Att Nintendo dessutom pratar om att en app till telefonen skall sköta vissa av sakerna, gör ju bara att allt... 05/03 Det är väl den nya kontrollen som har stöd för det om jag inte minns fel. 05/03 Vet inte om det sagts: Stäng av bluetooth på mobiler m.m. i närheten 05/03