Ansluter direkt över Bluetooth.

Efter att nyss ha skrivit om anslutningsproblem med Nintendos Joycon-kontroller känns det bra att följa upp med något mer positivt. Visste du att Switch Pro-controller enkelt kan ansluta till din dator över Bluetooth?

I videon nedan ser du att det är ungefär lika lätt att ansluta kontrollen till din PC som det är att ansluta till den faktiskta Switch-konsolen. En extra bonus är att kontrollen också autmatiskt känns igen av Steam på samma sätt som den gör när man ansluter en Dual Shock 4-kontroll.

I en uppföljande video från samma skapare har det dessutom visat sig att även Joy Con-kontrollerna kan anslutas på ett liknande sätt. En nackdel är dock att det än så länge inte går att synka två Joy Con-kontroller till en spelare, men det är kanske något som kan göras möjligt med framtida custom drivers.

Skicka en rättelse
Ps3/PS4 kör båda med bluetooth, och jag använder dom kontrollerna via en billig bluetooth mottagare utan några som helst problem på PC ;) Wii använder också Bluetooth, ir för tracking, men med en trådlös wii bar så funkar även dom kontrollerna bra på... 05/03 Enig. Det är ju faktiskt den enda av alla gamepads som du kan styra windows os utan problem med, orkar inte springa fram och tillbaka till datastolen så fort man ska drämma på en film, eller byta spel. Vissa klagar på kompatibiliteten med spel med den,... 05/03 För dyr. 05/03 Japp Windows 7 verkar inte vara lika "plug and play" med bluetooth som Windows 10. Har billig motagare när jag skulle köra tex nintendo wii kontroller funkade, men när jag skulle köra några andra enheter så blåskärmade det tom ibland. Under win10 gick... 05/03 Aah, ok. Tänkte inte så långt. 04/03 IR? Knappast, det skulle bli extremt jobbigt, det är det som vanliga TV-fjärrkontroller använder. Det vill säga, om du inte har klar sikt mellan kontrollen och mottagaren slutar det fungera. 360 kör 2,4GHz RF, med ett proprietärt protokoll. 04/03 jag tycker Steamkontrollern är bäst :) 04/03 Första Xbox One modellen och Elite är RF. Men den tredje modellen som följer med Xbox One S har BT. 04/03 Stämmer tror jag. Så vitt jag vet så kör den med IR. 04/03 Om du tänker köpa en kontroll för att endast använda den till PC, helt klart. Men tror detta riktar sig mer till folk som redan har en Switch Pro kontroll. 04/03