Att ta betalt för att levla upp andras karaktärer genom script var en dum idé.

Tyvärr drabbas i princip alla multiplayerspel av fuskare men League of Legends-skaparna Riot Games vann nyligen en viktig seger mot företaget LeagueSharp. De har erbjudit olika tjänster som involverar olovliga script spelet, bland annat en prenumerationsvariant som levlat upp karaktärer åt dig för cirka 450 kr i månaden.

Riot stämde LeagueSharp i slutet av förra året och i början av mars kom domen - företaget ska betala 90 miljoner kr i skadestånd till utvecklarna. Förutom script-tjänsterna anklagades de för att ha attackerat League of Legends servrar och ha läckt information kring en av de anställda. Detta enligt sajten Law360.

Skicka en rättelse
Intressant. Vi resonerar nog snarare att förse det mest relevanta i en nyhet med samtidigt länka vidare till fördjupning för den som är intresserad. 12/03 En hel del konstruktiv kritik där, håller med om mycket även ifall jag sällan tar mig tid att lusläsa artiklarna (trött). Exemplen ovan skulle helt klart ger dem en mer gedigen känsla istället för bara en rubrik med lite text till. 10/03 Det är det absolut, men med tanke på att dessa verb frekvent återkommer hos t ex AB så blir kopplingen oundviklig. Istället kan man skriva något i still med ”Imorgon landar storpatchen för Quake Champions! Med underrubriken ”Vi listar alla nyheter och... 10/03 Kikade på just Outlast 2-nyheten nu, och blev faktiskt lite nyfiken på vilken information du tycker saknas, till den grad att den klassas som "extremt innehållsfattig". Saxar in nyheten: Första stycket ger kontext för den oinsatta, dvs att det rör sig... 08/03 Först och främst, tack för att du är utförlig i din kritk och inte bara skriker just "aftonbladet" =) "Då", "Se" och andra uppmanande verb funkar bra i rubriker men vi kan absolut göra mer för att jobba runt dem. Vad det gäller tunt innehåll kan jag ock... 08/03 Well, om flera personer skriver "Aftonbladet" eller på annat sätt indikerar att de tycker att rubriker är missledande eller på annat sätt negativa. Att man vill skrivande en så pass bra och lockande rubrik som möjligt har jag full förståelse för, men... 07/03 Nja, då måste det ha blivit ett missförstånd. Vi brukar ställa oss väldigt frågande när när folk skriver "Aftonbladet", just för att de har stämpeln som clickbaitare. I min värld är clickbait en rubrik som lovar information som sedan artikeln inte lever... 07/03 Okey, då var det här väl ett omedvetet klavertramp då. Oavsett så har ni ju själva sagt flera gånger att ni medvetet använder er av Aftonbladet-rubriker, helt enkelt för att det genererar fler klick. Vem har sagt att det var jobbigt att klicka på länken... 07/03 Waeres vart frågan till, lite otydligt ifrån min sida :) Men ja givetvis behövs lagar och folk utför brott mer ifall det inte finns, finns ju gott om folk som begår brott idag som igentligen är bortt men dom begås på ett "smart" sätt så dom är inte åtal... 07/03 Blir osäker på vem du frågar, mig eller waeress? Jag höll med dig om att det borde kunna ge mer konsekvenser med tillverkning och användning av fusk. Hade vi inte haft rättsliga konsekvenser mot brotten som waeress nämner så anser jag att de antagligen... 07/03