#Nintendo verkar ha hittat rätt med sin uppföljare till Wii U. Switch har sålt slut i de flesta butiker online och många kommer få vänta några veckor på att få sin konsol. Hur mycket har den då sålt?

På spelpublikationen Gamesindustry.biz redovisas siffrorna för Storbritannien och där har det i alla fall gått helt okej. Nintendo har sålt runt 80 000 enheter av Switch och detta är dubbelt upp mot föregångaren Wii U. Detta får ändå ses som en revansch, om än liten, för dess misslyckande i förra vändan.

I jämförelse kan nämnas att 3DS såldes i hela 113 000 exemplar och Playstation 4 i 250 000. Vi pratar alltså inte om att #Nintendo är tillbaka på konsoltronen, men de visar att det fortfarande är liv i det gamla spelhuset.

#The Legend of Zelda: Breath of the Wild debuterade dessutom på en andraplats bland sålda titlar. Första platsen knep #Horizon: Zero Dawn.

Det handlar helt enkelt om att släppa bra och roliga spel. Att spelen kommer till Xbone och ps4 är ingen garanti för kvalite, snarare är dom 2 konsolerna bromsklossar. tänk om det var PC och switch bara. Vilket spelutbud. optimerade spel för PC som tryc... 07/03 Det handlar inte om det, det handlar om att spelen överhuvudtaget inte släpps till Switch för den har för klen prestanda. Många triple A titlar kommer inte att släppas för Switch pga för dålig prestanda. Handlar intet om att spelen blir roligare med bät... 07/03 Är sugen på att skaffa en men kommer att avvakta, pga priset, bristen av spel samt problemet med kontrollen.. 07/03 Aldrig i livet att det hade fått samma höga betyg. De har egentligen bara stulit vilt från de senaste årens sandbox openworld spel och sedan lagt allt i en zelda kostym. Inget dåligt spel men verkligen inte 10/10 07/03 Hade Zelda spelet fått lika höga betyg om det hade varit exakt samma spel men annat varumärke? Motsvarar det verkligen alla 10 poängare det fått eller har folk bara törstat tillräckligt mycket efter ett bättre Zelda? 07/03 Jag tror att han helt klart pratar om de senaste två generationerna. Med andra ord inkluderar han åtminstone ps3, ps4, xbone, Xbox 360, Wii och Wii U. Dessutom ligger väl det allra senaste med ps4 PRO plus kanske också någon vr maskin med i det resonema... 07/03 Switch behöver inte nå upp till ps4 xbone prestanda för att göra roliga spel. Skulle man se det så så skulle det ju vara dåliga spel på ps4 och xbone också som inte kommer upp i samma prestanda som några år gamla pc datorer 07/03 Just nu i början hjälpte nog Zelda till att sälja Switch men vänta tills alla Zelda fansen är mättade, då kommer försäljningen droppa av rätt fort. Det kan nog bli en liten topp igen när MK8 Deluxe släpps, men sen blir det nog en dalande linje fram till... 07/03 Säger ingenting. Dreamcast slog alla tidigare rekord på sin release, men det var ändå Segas sista konsol. 06/03 Fortsätter det så kanske den når Gamecube-siffror till nästa generation. :P 06/03
Skicka en rättelse