#Zelda: Breath of the Wild må vara #Nintendo-exklusivt, men det har inte hindrat experimentsugna kodare från att försöka köra spelet på andra system. Och mindre än en vecka efter premiären har man lyckats få igång det enligt alla recensenter (ja, alla) mästerliga spelet på pc.

Det är folket bakom Wii U-emulatorn Cemu som lyckats få igång just Wii U-versionen av spelet. Men att spela Zelda med någon form av behållning på pc är det inte tal om, än mindre att skrämma upp framerate och upplösning till pc-anständiga nivåer. Den version man fått igång är extremt tidig, samt svårt buggig och med mycket tveksam prestanda, skriver utvecklaren på Reddit.

Den rullar i 10-15 bilder/sekund, och enligt en av utvecklarna, Exzap, som PC Gamer talat med, är det omöjligt att säga om och när spelet rullar lika bra eller bättre än originalet på Wii U och Switch. Men en film bjuder de på.

Zelda: Breath of the Wild är ett av tidernas mest hyllade spel, enligt ett 70-tal recensioner insamlade av Metacritic. I nuläget har ingen satt ett lägre betyg än 90/100 (eller 9 av 10, eller 4,5 av 5), vilket ger ett snittvärde på 98 av 100. Det är nära tio år sedan något spel nådde de nivåerna; 2008 års #GTA IV snittar 98, och #Super Mario Galaxy 2 från 2010 når 97.

Mot den bakgrunden kan det kanske vara läge att skippa emulatorn, för att istället köpa Zelda och visa Nintendo att du är beredd att betala för bra spel.

Nedan en film som jämför spelet på Wii U och Switch.

Jag tycker konsoler gör sig bäst när man kan spela i soffan med vänner. Och Nintendo är överlägsna PS4 och Xbox när det handlar om "couch gaming". Det var därför jag sålde mitt PS4 efter en vecka med Nintendo Switch. Finns ingen anledning att äga ett... 09/03 Att vapnen bryts ner är dessutom en spelmekanik som ser till att svårighetsgraden hålls jåmt. Spelet är fullkomligt open world med fokus på överlevnad och det känns som att alla beslut de gjort, inklusive denna, är till för att främja dessa grundpelare.... 09/03 Komiskt att du går in i en artikel till ett spel som du inte ens spelat och radar upp exempel på vad andra upplevt som dåligt. Testa spelet och kom med din egen åsikt istället.. Jag har kommit en bit in i spelet och har inte upplevt något som skulle kva... 09/03 Alltid roligt när folk som inte spelat ett spel ska prata om spelet som dom vore en expert och ha massvis med åsikter. Tyvärr är du inte ensam om att vara sån :P 09/03 När man spelar detta spel så känner man att de nackdelarna endast är en fis i rymden, varför de flesta recensenter som prioriterar spelglädje sätter högsta möjliga betyg. 09/03 Vad menar du? Alla vet väl att Zelda spel är generellt perfekta, speciellt Ocarina of Time (99 på metacritic) ....och Skyward Sword xD https://www.youtube.com/embed/XOC3vixnj_0 Tycker att den bästa insikten får man oftast från personer som Egoraptor som... 08/03 Absolut inte, tål inte Zelda. Det jag listade var vanliga klagomål som förekommit i recensioner samt problem som rent objektivt finns i spelet (prestandan och den ofärdiga dialogen), vilket i otaliga fall dragit ned betyget på liknande titlar. 08/03 Har du spelat spelet?☺ 08/03 Fast sedan har ju Zelda-serien en tendens att lida av betygsinflation med. Högsta (eller nära på högsta) betyg gäller och ett spel som annars skulle värderas som 6,7 eller 8/10 om det hette "Dragon Crusade 3000" lyfts upp till 10/10. Exempel med Breath... 08/03 Gillar bättre styrningen och fysiken på bilarna i 4an. Tycker även storyn är rätt skön och aningen mörkare. DLC var riktigt bra till spelet även om jag gärna hade haft längre story. Gillar GTA 5 bättre just för att det känns öppnare och större. Mer att... 08/03
Skicka en rättelse