Han tycker det är dags att få betalt för försäljningen av Id Software.

För bara några veckor sedan kom domen i det uppmärksammade målet mellan Zenimax och Oculus, där de förstnämnda ville ha 35 miljarder kronor för kontraktsbrott och John Carmacks påstådda stöld av kod. De fick rätt i bland annatkontraktsdelen och Oculus ska därför betala beskedliga 4,3 miljarder kronor till spelbolaget. Men nu kommer kontringen när Carmack istället stämmer Zenimax på 203 miljoner kr.

Summan härrör från försäljningen av Id Software till Zenimax, en affär som genomförder för åtta år sedan och som Carmack alltså inte fått pengar för. Enligt Gamasutra försökte han nyligen omvandla dessa pengar till Zenimax-aktier för att sälja dem till ett sedan tidigare överrenskommet pris men detta stoppades av Zenimax. Därav den stundande striden mellan advokater.

Klart Carmack ska ha sina pengar. Han var synonym med ID Software, och den som i princip skapade hela 3D-spelsscenen som vi känner den idag. Ägde han en del av kakan innan försäljningen till Zenimax bör han efter åtta år ha fått sina pengar. 10/03 Vilken värld vi lever i .... 10/03 Nej så är det inte förutom i mindre aktiebolag där VDn står som firmatecknare och då ägare av företaget. En VD i större bolag i Sverige är oftast som vilken anställd som helst förutom att denne har röstats fram av en styrelse. Dvs "bara" en titel på vil... 10/03 Förlust beräkning / vinst beräkning. Aktie beräkning, marknadsföringsberäkning, media, spel, osv osv. många faktorer som spelar in när det kommer till stämningar. 10/03 Tänkte nämligen om det var han själv som tänkte "JA 203 miljoner borde nog räcka" hehe =). 10/03 Har för mig att advokaterna beräknar summan efter vad de tror att den kan landa på, brukar bli en bråkdel av det initiala beloppet. Är dock inte insatt så kan vara helt ute och cykla här. 10/03 Carmacks är nog beräknat på aktier + beräknat pris. Säg att han fått 1 miljon aktier och dom var värderade till 203kr så har du uträkningen där. Tror dock han haft antar fler aktier och lägre värderade per aktie. Kollar man i svenska bolag osv så är de... 10/03 Vem är det som bestämmer summorna? Dom är ju skyhöga. 10/03 Jag vet inte vem jag håller på. Oftast gillar man en part mer. Men i detta fallet så gillar jag båda parter. Båda har bidragit stort till mitt spelande. 10/03 Inte riktigt likvärdiga summor ;) 10/03
Skicka en rättelse