Länge har vi undrat vilken betalningsmodell som ska gälla för #Id Softwares #Quake Champions. Nu behöver vi inte fundera längre – i en intervju med Polygon berättar creative director Tim Willits hur det ligger till.

Quake Champions är i grunden ett free-to-play-spel. Kämpen Ranger kan alla använda, men det gäller att samla spelets valuta favor för att kunna köpa (eller kanske snarare hyra) resterande karaktärer under en begränsad tidsperiod.

Favor ska vara enkelt och snabbt att samla ihop. Förutom att spendera favor på kämpar går det även att köpa backpacks som låser upp rune challenges till karaktärerna. Genomför dem för att låsa upp kämpar och skins.

Fans av Quake är dock vana vid att köpa fullprisspel, menar Willits. Därför finns också möjligheten att köpa samtliga kämpar för ett fast pris, enligt mer traditionell betalningsmodell. En möjlighet som ofta saknas i free-to-play-spel.

Tack till trickeh2k för detta #nyhetstips!
Och där (i klippet Pecman länkar) har du det första, rl från q1. Jag tittade inte på hela klippet så det kanske finns fler. 12/03 Äntligen lite gameplay från någon som inte är helt kass: https://www.youtube.com/embed/KRO2ggYG4NI :p 12/03 ...som i sin tur har kopierat från WC 1 & 2, som i sin tur har kopieras från Warhammer, som i sin tur har kopiera från Alien & Aliens som baseras på H.R. gigers design som i sin tur har kopieras från könsorgan. http://www.avenue.jetzt/wp-content/uploads... 11/03 Samtidigt har Overwatch kopierat saker från CS Go som i sin tur kopierat från X Moba som i sin tur har kopierat från Dota som i sin tur kopierat från WC3 etc. etc. etc. etc. etc. Alla lånar saker från andra spel hela tiden. 11/03 Kommer nog vara rätt restriktiv till skinsen, men det ändras väl snabbt om det kommer ett retroskin från q1 antar jag... 11/03 Inte så förvånad, tänkte själv på det här om dagen att spelet nog kommer ha detta. Sen kopierade dom det verkligen rakt av :D Personligen tycker jag loot crates funkar ändå. Overwatch har kontinuerligt content som kommer väldigt ofta och betalas via t.e... 11/03 https://www.youtube.com/watch?v=YgWM5q21SXo omg... de kopierar overwatch ännu mer.. 11/03 ...fullprisspel...mer traditionell betalningsmodell.... Det är väl klart i h****** att man kommer att köpa spelet full pris och gibba!! 11/03 Han är där på lite hemliga uppdrag, men jag har framför min starka önskan =) 11/03 Skins? Amen för helvete.. Jäkla tur att man kan köpa spelet på vanligtvis så att säga. 11/03
Skicka en rättelse