Att speedrunner-communityt skulle sikta in sig på The Legend of Zelda: Breath of the Wild var egentligen bara en tidsfråga. Och enligt färska siffror från Speedrun.com leder just nu amerikanen Venick409 efter ha har klarat hela spelet på 54 minuter och 5 sekunder. Det är fyra minuter kvickare än sin konkurrent gymnast86.

I videon förklarar Venick409 att han använder sig av WiiU-versionen med tysk översättning då laddningstiderna är kortare och tyskarna pratar tydligen snabbare. Han utnyttjar även Epona Amiibon för att spara cirka 40 sekunder.

Du kan se hela speedrunnen här:

Vill inte låta skrytsam, och absolut inte spoila något, men det jag säger är ganska självklart. Att klara detta spelet på en timme, ignorera ALLT utom storyn, är inte svårt. Att utforska hela spelet är det svåra. Jag har klarat spelet också, och utforsk... 14/03 Håller också med, tyvärr.Från att fullkomligt älskat spelet i dom första timmarna , så har jag nu fått ändra min åsikt om spelet, det här med att Master Sword inte är ett krav var ett riktigt lågt slag under bältet för mig, sjönk ihop helt av denna nyhe... 13/03 Håller med, förhoppningsvis så tar Nintendo till sig kritik som denna och fixar det i nyare Zelda-spel. Denna typ av open world är ju faktiskt första gången för Nintendo och ändå har de ju lyckats väldigt väl. Vi får se hur open world-systemet i Mario... 13/03 Bara för att man kan klara av det snabbt så betyder det inte att man MÅSTE klara av det snabbt. Det är ju det som är det fina med dessa open world-spel, det finns så mycket mer lore och saker att göra och man måste inte hoppa på main quest-linjen direkt... 13/03 Nya Zelda är designat så man kan klara det utan Master Sword. Med en sådan där leksak som kan läsas av så kan man trolla fram Epona utan ansträngning. Grottorna som innehåller de nödvändiga redskapen är löjligt simpla. I ett spel där man har obegränsat... 13/03 Som många redan påpekat så är en any% speedrun ikte representativt för hur man spelar spelet. Där utnyttjas buggar och man glitchar så mycket det bara går för att klara ut spelet. Det är det som är tjusningen med speedruns, att sitta och spela ett spel... 12/03 Som ny spelare kommer du inte lalla runt och av misstag klara spelet på 1h. Du kommer utforska världen och det kommer ta rätt många timmar innan du klarar av spelet. 12/03 Jo, men det gör ingen skillnad om det är nya spel eller inte. Speedrunning är något helt annat som på inget sätt påverkar "vanliga" spelare. Det är något utöver och de tider som folk kan prestera är inte representativt av hur 99.9% av spelarna kommer... 12/03 Det är såklart inget riktmärke. Men ett speedrun är inte heller ett riktmärke för hur långt spelet är, där poängen trots allt är att klara det på kortast tid möjligt. Vidare är det ju en any% speedrun. Det är ju såklart en personlig preference, men jag... 12/03 en sak som kännetecknar ett open-world är att man ska kunna gå direkt till slutet. att man sen hindras av för lite erfarenhet att klara slutet borde dock vara ett krav. 12/03
Skicka en rättelse