Blizzards hjälteskjutare Overwatch har både hyllats och kritiserats för sitt fokus på mångfald. Något utvecklarna förklarar som att de vill skapa ett spel som alla världens människor kan relatera till – oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet eller funktionshinder.

Och sen en tid tillbaka, efter att Blizzard publicerade en serie om sin hjälte Symmetra, har det spekulerats om hon har autism. En teori som nu har bekräftats av Jeff Kaplan i ett personligt brev.

“It’s very astute of you to notice that she mentioned the spectrum in our comic. Symmetra is autistic. She is one of our most beloved heroes and we think she does a great job of representing just how awesome someone with autism can be.”

Det är ju fint att du läser tråden innan du kommenterar, det är två personer som HAR exakt det "handikapp" som artikeln specefikt handlar om som är emot den här typen av skit, men visst kör över de människor som du tror att du skyddar! Det finns fan ing... 13/03 Inte för att vara fördomsfull men är alla ni som klagar på att folk vill känna sig inkluderade vita, heterosexuella män utan någon form av funktionshinder? Om det är fallet så bör ni fatta att ni inte förstår er på problemet eftersom majoriteten av alla... 13/03 Nej, det påverkar inte in-game. Utan det är bara för att etablera en bakgrund till karaktärerna. 13/03 Låt mig gissa vilt? Vit man, 30, någolunda välställt? Sen har ju blizzard en comic kopplad till spelet? Ska de utelämna karaktärens där eller hur fan tänker folk 13/03 Alla misfits i samhället ska ju tjata sig till ett eget omklädningrum på badhuset. 13/03 Det som suger är de som gör sina liknelser i spelet till sin main. Fuckar upp det för oss andra som flexar. Jäla nubz.. 13/03 jag gillar att mäniskor som oftast tar illa vid sig i dessa saker har absolut Noll o göra med handikapp varken har dom det eller någon vän eller någon i deras familj. Någon nämnde något om roadhog, min gissning till varför dom inte nämner detta för dom... 13/03 Jag håller helt med kaealy, jag har också den diagnosen och jag verkligen avskyr när filmer/tv-serier/spel har med "oss". Jag känner mig absolut inte inkluderad utan istället så känns det utpekande och som att jag ska bli "lurad" att gilla det bara för... 13/03 Varför ska folk störa sig på allt? Det är blizzards spel och dom bestämmer helt vilken bakgrund karaktärerna ska ha. På vilket sätt är det negativt för er gnällspikar att det är så!? Herregud det är väl bara att ignorera loren isf. Man blir ju nästan... 13/03 För att inte bry sig om vad du spelar för karaktär, så bryr du dig väldigt mycket... 13/03
Skicka en rättelse