Nintendo Switch säjer bra i både Storbritannien och USA, enligt tidiga uppgifter. Det exakta antalet sålda konsoler är ännu okänt, men enligt analytiker på Superdata har 1,5 miljoner människor världen över köpt en Nintendo Switch.

Superdatas beräkningar baseras på uppgifter från Gfk och Famitsu och gäller mestadels den första veckans försäljning, skriver Shacknews. Därmed bör antalet nu, knappt två veckor efter releasen, vara högre. Nedbrutet i regioner ser den uppskattade försäljningen ut så här:

  • USA – 500 000

  • Japan – 360 000

  • Europa – ca 360 000 (100 000 i Frankrike, 85 000 i Storbritanien)

Att #Zelda: Breath of the Wild är det utan konkurrens hetaste spelet till Switchen bekräftas av att 89 procent som köpt en konsol beräknas ha plockat upp ett exemplar av spelet också. Det skulle betyda att det sålts 1,3 miljoner Zelda till Switch, och siffran lär stiga när Wii U-försäljningen räknas in också. Men där finns inga försäljningsuppskattningar i nuläget.

Nintendo har som mål att skeppa 2 miljoner konsoler till återförsäljare den 31 mars. Ett mål som inte verkar omöjligt att nå, om dagens säljprognos (som gäller konsoler som faktiskt sålts till kund) stämmer.

En bra säljstart är givetvis bra för konsolen i fråga, men man ska inte stirra sig blind på den siffran. Wii sålde över 100 miljoner exemplar under sin livstid, men premiärförsäljningen dämpades av att Nintendo inte kunde leverera tillräckligt med maskiner för att täcka efterfrågan i början.

Skicka en rättelse