Vill städa bort fusk till Overwatch, Hearthstone och andra Blizzard-spel.

Den långrandiga legala striden mellan Blizzard och det tyska företaget Bossland fortsätter. Tidigare i år vann spelstudion en juridisk strid mot fusktillverkarna men nu söker de också ekonomisk ersättning. Bossland verkar dock försöka undvika detta till varje pris då de efter att ha försökt få målet nedlagt slutat kommunicera med såväl Blizzard som domstolen.

Detta gör att Blizzard ansökt om "default judgement" (tredskodom på svenska) och vad som anses vara minimumbeloppet i sammanhanget, i runda slängar 75 miljoner kronor. Summan baseras på att man sedan tidigare räknat på att Bossland sålt 42 818 fusk till Blizzard-spel i USA och skadan räknas till 200 dollar per övertramp.

Samtidigt anser Blizzard att Bosslands agerande är högst medveten och en taktik för att slippa redovisa exakt hur mycket de har tjänat på att sälja fusk till deras spel. Summan på 75 miljonor kronor menar de är "konservativ" då 200 dollar motsvarar ett års prenumeration på Bosslands fusk och man har förmodligen tjänat betydligt mer än så.

Källa: Torrentfreak

Skicka en rättelse