I samband med förra årets upplaga av The International höll Valve i vanlig ordning en omröstning om vilken hjälte som skulle bli den nästa att få ett nytt set i form av en arcana. Vinnaren blev till slut Juggernaut (även om vi vet att den var #rigged och Io är den riktiga vinnaren) och nu, mer än ett halvår senare, släpps äntligen resultatet.

Precis som tidigare arcanas handlar det om ett påkostat set, med bland annat nya animationer, nya effekter och ny röst. I vanlig ordning handlar det inte heller om någon billig bundle, då man får punga ut cirka 300 kronor för arcanan.

Eftersom att det handlar om en större uppdatering med en ny siffra i namnet – 7.03 – kommer den också med en hel del balansändringar för hjältar och items, men även mer generella som påverkar spelet överlag. Bland annat har AoE kill och XP bounties samt det passivt genererade guldet minskats med 10 procent, samtidigt som XP:n som krävs för att nå level 6 blivit högre och XP-kraven mellan level 9-13 har omfördelats.

Sett till hjältar har de mest populära inte helt oväntat fått sig en nerf. Ember Spirit har som exempel fått sin spell amp minskad och hans cooldown-talent har flyttats till level 25, men samtidigt gått från 15 procent till 20. För offlaners har både Slardar och Centaur nerfats något, med 50 istället för 60 procent damage reduction för Centaurs aghs och Slardars ult räcker hela sju sekunder kortare.

Bland övriga ändringar hittar vi en ny modell för Jakiro, vilket är något som communityt efterfrågat länge efter att både Viper, Zeus, Slardar och till och med Faceless Void (!) fått samma behandling.

Inte en dag för sent har också Captains Modes gränssnitt gjorts om och är numera på samma nivå som resten av spelet, med möjlighet att byta kapten, föreslå picks/bans samt strategy time innan matchen börjar.

Om du vill läsa hela listan med förändringar går det att göra här.

Skicka en rättelse