Ett av tipsen: Avinstallera mjukvara från Corsair.

Spelare som betalar för EA, eller Origin Access-programmet kunde tidigare i veckan prova på en utvald del utav [i]#Mass Effect:[/i Andromeda"]. Under tio timmar kunde spelare bekanta sig med den nya Andromedagalaxen och bilda sig en egen uppfattning om spelets uppmärksammade animationsproblem.

Men det var inte alla som ens kunde starta spelet på PC utan möttes i stället av en svart skärm. Det fans även de som upplevde att spelet svartskärmade när de försökte tabba ut ur spelet. Vilken form problemen än tog får man anta att de förblir aktuella även när spelet släpps nästa vecka, så därför har #Electronic Arts publicerat en guide på sin sajt.

I guiden tipsar de bland annat om att avsinstallera programmet Corsair Utility Engine. Upplever man att spelet svartskärmar när man använder Alt-tab är ett tips att först sätta spelet i Windowed mode genom att trycka Alt-Enter.

Upplever man däremot att huvudkaraktären Ryder fastnat i en animation eller av någon annan anledning inte kan röra på sig finns ett ännu enklare knep. EA tipsar då om att prova hoppa-knappen. Genialt!

Har du upplevt några problem under provperioden av Mass Effect: Andromeda?

Skicka en rättelse