Enligt rapport från Mediavision.

Antalet tittare av e-sport i Sverige fortsätter att öka. Det är nu fler som tittar på elektronisk sport än traditionell sport online, enligt Mediavisions senaste rapport.

Under fjärde kvartalet 2016 kollade 370 000 tittare dagligen, vilket är en ökning med 35% jämfört med samma period förra året. Den mest populära plattformen för esport och spelklipp är Youtube.

I synnerhet är det unga mellan 15-24 år som tittar på esport, men Mediavisions rapport antyder också att tittandet ökar hos en äldre åldersgrupp.

Kollar du på esport?

Källa: Mediavision.

Skicka en rättelse
Jag har aldrig förstått poängen med att se någon annan spela spel oavsett om de streamar eller springer efter en boll. 20/03 Hahah, fotboll är så hjärndött! Sparka på en boll! Wow, så svårt! Nä, det är en sport för småpojkar. Riktiga män med hår på snorren spelar Quake! Det är sanningen det och oavsett vad du säger har du fel. 20/03 Tycker det är skoj att titta på Let's Play klipp och kikar någon DOTA2 eller CS match då och då. 20/03 Och lägger man till alla som kollar på när andra spelar spel överlag, även om de inte alltid tävlar, så lär det vara fler än 400 000. 20/03 Ditt inlägg är tragiskt på så många sätt. Att du inte intresserar dig för fysisk sport må vara en sak, men att klanka ned på alla som följer och älskar den sporten (vilket hyfsat mycket större än all E-sport) är bara idiotiskt. Din åsikt är bara ren och... 20/03 spelklipp på youtube innebär ju också att kolla när någon spelar typ minecraft... så det kan ju inte räknas som e-sport. skildnad på lets play och e-sport liksom. 19/03 E-sport är ju när någon spelar ett spel som de tävlar i. Det måste inte vara turneringar eller organiserade matcher. Skillnaden är bara att träningar inom vanlig sport sällan eller aldrig sänds (folk hade kollat frenetiskt om det sändes på twitch/youtub... 19/03 Overwatch och r6 Siege rullar konstant på twitch när det matcher på g 19/03 ska vi slå vad att de ska införas nån typ av licens för att titta på esport snart ? efter denna undersökningen 19/03 Kollar varken på sport eller e-sport. 19/03