Men det lär ta ett tag innan funktionen når oss.

Det verkar som att Nintendo Switch har stöd för uppladdningar av sparad data till molnet trots allt. Detta framkom i ett inlägg på Reddit där användaren Patsuann beskriver hur han kunde ladda ner sina sparfiler genom att trycka på en molnikon i huvudmenyn.

När användaren fick tillbaka sin Switch från en reperation upptäckte han att all sparad data hade rensats från minnet, men det faktum att Patsuann kunde ladda ner sparfilerna genom en uppdatering ger klara antydningar på att det faktiskt finns ett system för molnsparningar förberett. Det är bara inte tillgängligt för allmänheten ännu, om det nu någonsin kommer.

Är detta en funktion du skulle ha nytta av?

Jag tror det har med att Nintendo inte vill att användare ska kunna köra olovliga program. Med SD kortet får du Läs och skriv rättigheter, kanske blir lättare då att ladda in scripts... i dont know really. men kan tänka mig att det är något sådant. 20/03 Haha för tillfället medan vi väntar på grävning har jag endast 4G wifi /usb tethering hotspot som internet. Då jag bor bredvid masten har jag ändå 100-110 mbit. Så duger gott och väl. Halebop/Telia kontantkort med pengarsaldo t.ex 100 kr så dras de max... 20/03 Jag ser dock ej kopplingen mellan androidsystemet och kassa sdminnen? :) 19/03 Just sparfiler har varit en sårbar punkt som möjliggjort piratkopiering på Nintendos konsoler. När det gäller Wii U så fanns en svaghet i Webkit, själva renderingsmotorn för webbläsaren, vilket kan vara anledningen till varför Switch inte har någon webb... 19/03 Molnet hade varit en fantastisk funktion. Speciellt om det kommer en uppdaterad variant av konsolen senare. 19/03 handlar väl inte att nintendo är rädda att folk ska "fuska" då sparfilera knyts till konsolens serie nr. vilket så borde vara. tror mer de handlar om att de inte vill att användaren skall ha tillgång till något som kan förstöra spelupplevelsen eller för... 19/03 Det underlättar att läsa hela tråden. =) Debunked! (https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/5zy1uj/psa_i_send_my_switch_in_for_repairs_and_they/df33fsc/) Edit: snyggare länk. 19/03 Varför är Nintendo rädda för att användare ska få spara sina sparfiler över på en SD kort eller på molnet. 19/03 Du kan ju alltid vara din egna wifi hotspot om du har 4g på din mobiltelefon. 19/03 Mobila enheter är lite mer utsatta, så skulle vara en stor fördel. Hade varit extra händigt om det fanns 3g/4g direkt till Switchen, men Wifi hotspots blir allt vanligare också. 19/03
Skicka en rättelse