Bioware sätter ner foten på Twitter.

Efter att flera udda animationer upptäckts i #Mass Effect: Andromeda kom först skratt och hån. Men efter att en grupp av internettroll lyckats identifiera en kvinna som "huvudansvarig" för ansiktsanimationer för spelet kom hatet.

Detta fick #Bioware att svara på kritiken genom en bild som de postade på Twitter. De förnekar kvinnans roll i projektet och menar att de välkomnar all kritik på deras spel, men att det aldrig är okej att gå till attack mot en privatperson på det här sättet.

Journalisten Brad Glasgow har skrivit mycket om liknande hatkampanjer och han menar att det är oerhört korkat att peka ut en enskild individ som ensam ansvarig för ett projekt som involverat hundratals personer.

@veckans: Fast Andromeda har mycket bättre o mjukare animationer på rörelser etc, smidigare helt enkelt, kanske har med tycke o smak också. Men ansiktsanimationerna är väldigt stela i Andromeda, det håller jag med om. Det har inte heller med motorn i... 28/03 Men om det ska anställas baserat på meriter så ska väl en rasist få jobba där om han är bäst på jobbet? Problemet med skinnfärg är uppenbarligen ett tekniskt problem... Det är fortfarande alltså oklart varför detta är relevant för den ursprungliga nyhet... 22/03 Du får gärna peka på där jag hävdat att det skulle vara censur att sluta titta på en kanal för att man inte gillar innehållet eller budskapet. Däremot så går det alltid att felaktigt vinkla uppfattningen av någons åsikter genom exempelvis oärlig återgiv... 21/03 Flesta gånger när folk klagar på clickbait är det oftast bara rubriken som lockar och innehållet bara är standard. I det här fallet valde skribenten att dra in Gamegate och anklaga rörelsen för trakasserier helt utan bevis. När man väljer utan några bev... 21/03 Precis, och att folk i massor väljer att sluta titta på låt säga någons youtube kanal pga personens åsikter är inte censur, det är kritiken som kommer fram och konsekvenserna av ens agerande. Det är inte endast en massa gråzoner i världen, det finns en... 21/03 Du ser en paradox där ingen finns. Du har rätten till att ha en åsikt och även uttrycka den, du har inte rätten att inte bli kritiserad. I mitt tidigare inlägg så har jag dock uttryckt att man bör bedriva kritik av ideologier, inte enskilda personers... 21/03 Paradoxen ligger i att i ett fritt samhälle bör varje individ ha rätt till sin egen åsikt utan att kritiseras för det annars är det inte fritt. En annan paradox är att varje mynt har två sidor, normen idag är tyvärr att förtryckarna anser sig vara de... 20/03 Ska du skapa en tjej (som inte är standardkaraktären) så är det ljusaste som du kan få är ljusbrun. 20/03 [https://twitter.com/tibermoon/status/843490712381542400] Det är så det brukar låta.. 20/03 Folk tar illa vid sig att en rasist har haft så stort inflytande på ME och fått vara kvar så länge som han var (flera år). Kombinationen med det dåliga spelet och att de inte verkar anställa folk beroende på meriter, gör att det är ett enda stort cluste... 20/03
Skicka en rättelse