Har legat bland de fem mest tittade spelen i veckor.

Vad är det som gör att ett relativt okänt spel helt plötsligt seglar upp i toppen av de mest tittade titlarna på Twitch? Vid första anblicken ser Playerunknown's Battlegrounds ut som vilket Battle Royale-spel som helst men det har för närvarande fler tittare än både Overwatch, Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive.

En av orsakerna till spelets framgång kan vara att skaparen Brendan Greene har varit högst delaktig i att göra spelläget, som kombinerar överlevnad med ett gradvis mindre och mindre spelområde, populärt. Hans Battle Royale-moddar till Arma 2 och 3 har varit väldigt omtyckta genom åren och han kontrakterades bland annat att hjälpa till med H1Z1 för att upprepa succén.

Battlegrounds utvecklas tillsammans med den koreanska studion Bluehole och är just nu inne i en stängd betafas. Vi kontaktade utvecklarna för att försöka få loss ett gäng nycklar men det finns inga fler i detta skede. Tillsvidare får du alltså göra som alla andra, följa spelet på Twitch och vänta på nästa laddning betanycklar för att själv bilda dig en uppfattning. Alternativt betala för den early access-version som släpps redan på torsdag, den 23 mars.

Skicka en rättelse