#EVE Online har en inlärningskurva som närmast kan beskrivas som försöka använda avancerade Excel-ark samtidigt som någon shockar dig med en elbatong. Okej, en lätt överdrift, men spelet är känt för att inte hålla sina spelare i handen. CCP vill dock förenkla en av spelets aspekter som de anser är onödigt krånglig och planerar därför att förändra hur delar av ekonomin i spelet fungerar.

Spelets huvudsakliga valuta är ISK men det finns också PLEX och Aurum. PLEX kan du köpa för riktiga pengar och därefter använda för en rad olika tjänster, såsom speltid, förändra din karaktärs utseende eller byta mot ISK. PLEX kan också bytas mot Aurum, vilken endast används för köpa vissa kosmetiska föremål. Ganska så rörigt.

Därför vill CCP skrota Aurum men för att göra detta delas varje nuvarande PLEX upp i 500 bitar, detta för att kunna sälja den i mindre kvantiteter samt ta betalt i mindre summor. All nuvarande Aurum förvandlas till motsvarande mängd PLEX men det som gjort spelare arga är att bara mängder över 1000 enheter växlas, resten försvinner. Vilket blir särskilt kontstigt då CCP själva gav bort 300 Aurum till alla spelare i julklapp. För att få växla dessa måste man därför köpa till mer Aurum. Som dessutom bara krängs i poster om 900.

Huruvida detta förslag revideras återstår att se.

Skicka en rättelse